Saturday, November 20, 2010

Sinopsis - Rapunzel 2010 (Tangled Tale) Animasi 3D

10 comments:
Hai readers.. back again..skang time cuti je..cuti semester cuti sekolah..cuti keja pon ada gak hujung2 tahun ni..kalau time2 cuti ni mesti akan kuar movie yg best..tapi skang movie utk budak2 Rapunzel Tangled Tale..tapi jgn ingat utk budak2 je..org besar pon boleh maa..hhahaha

U all semua ingat lagi cita dongeng tentang putri cantik yang dikurung dalam sebuah menara yang sangat tinggi oleh penyihir?
Menara dengan sebuah jendela itu membuat tidak ada seorang pun yang boleh naik mahupun turun untuk menemui sang putri. Yup, ini adalah dongeng Rapunzel, sang putri dengan rambutnya yang sangat panjang.
Sedikit sinopsis filem Rapunzel Tangled ni, ianya mengisahkan seorang puteri yang berambut panjang bernama Rapunzel yang menghabiskan seluruh hidupnya tinggal dalam sebuah menara. Namun pada suatu ketika, dia jatuh cinta dengan seorang pencuri. Dan bermulalah pengembaraan si Rapunzel ke dunia luar yang penuh dengan dugaan dan cabaran.
Cita ni adalah cita yg diadaptasikan dari sebuah buku cerita utk menjadi sebuah filem yang bertajuk, Rapunzel. Cita ini merupakan kisah klasik dari Disney yang akan dikeluarkan dalam format animasi 3D. Skang zaman dah canggih..nak tgk movie pon mestilah canggih..dlm bentuk 3D.

Filem Animasi ini, A Tangled Tale arahan Nathan Greno dan Byron Howard. Rapunzel ni dibintangi menggunakan suara oleh Mandy Moore, Zachary Levi and Donna Murphy.

Untuk maklumat, sebenarnya filem ni belum lagi ditayangkan di pawagam di Malaysia. Tarikh tayangan filem Rapunzel adalah pada 25 November 2010 untuk Malaysia sahaja.

Monday, November 8, 2010

Nikon D3100 - My Gadget

23 comments:

Hai readers..back again wif my gadget part 2..ok ke x ok bloger2 sekalian..emm idea ni je yg blegar2 kat kpala sy..hope ok for u guys..for those yg minat atau baru nk bjinak2 pasal camera dslr ni leh lah view..sy alu2kan sgt..up traffic disni ye..hehe..nikon d3100 product baru nikon..mst ada yg musykil mngatakan ni model lama..em actually d3100 ni bleh dikatakan adaptation from model d3000..totally same but d31oo have a few technology baru yg dperkenalkan..harga dlm RM2199..murah lah jugak..eheeeee..

ni ada skit info yg sy korek2 baru2 ni..nak share ngn u guys..camera nikon D3100 ini dilengkapi dgn sensor DX-format CMOS tbaru dr Nikon.
Sensor gambar CMOS mmberi user kejelasan gambar yg terang dgn 14,2 megapixel..boleh mengambil gambar high-definition serta menunjukkan kualiti gambar yg tramat2 cantik dgn rendering yang sgt terperinci. camera ni juga boleh setting sensitiviti hingga ISO 3200 (D3000: ISO 100-1600) dan tingkatkan power dengan Hi 2 (ISO 12800 setara). setting khas ni boleh mmbuatkan user shoot camera ke cahaya malap seperti malam atau dlm bilik, serta adegan sukan yg bgerak pantas. gambar yg diperolehi tidak akan bgerak atau goyang..jelas dan nyata!!

camera D3100 mempunyai enjin dgn teknologi baru yg telah di upgrade kan iaitu EXPEED 2..EXPEED 2 adalah enjin baru Nikon utk image processing, yang di design utk sempurnakan konsep gambar itu..gambar kelihatan mcm real 3D. ia memaksimumkan sensor gambar CMOS untuk menekan kejelasan di foto dan filem utk menghasilkan gambar yang sbijik mcm benda real atau sperti menyalin benda yang hidup ke dlm gambar..bayangkan betapa canggih dan istimewanya camera nikon d3100 ini..hehehe..

reader2s sekalian,,sudahkan anda baca info diatas.sory.ni je yg mampu sy tulis utk u guys sekalian..emm mcmna..minat x camera dslr ni..give ur comment n opinion k..heheheeh..


Nikon D3100 features2 utama dia..
  1. 14.2 megapixel DX-format CMOS sensor
  2. 3.0 "LCD monitor
  3. Image clean Sensor (anti shake sensor)
  4. 11 AF point (dengan 3D)
  5. IS0 100-3200 range
  6. HD filem (1080, 720p atau WVGA)

CLICK D3100 utk view image 3D

Monday, November 1, 2010

IPhone 4 - My Gadget

20 comments:

hello..back again..u guys tgk tajuk pon dah tahu dah apa benda..but im not ownership kpd iphone 4 ni.bkn takat iphone 4, iphone biasa, iphone 3Gs pon xmampu nak ada..huhu...sedih gak lah..tp really22 tingin nak get one iphone 4 ni..meletop kot kalau ada sbijik iphone 4 ni..tunggu lah sem dpn..hehehe..kalau nk di ikutkan memang banyak gadget yg sy nak ada..mcm2 lah..xcukup page plak kalau cita semua..haha

emmm kpd sapa2 yg nk dapatkan iphone 4 ni, u guys can usha2 info2 ni..skit sebanyak leh add n compare2 ngan gadget smarphone yang len..xrugi bai..haha..

Simply briefing, IPhone 4 ni adalah product Apple yang paling latest skali. Ni generasi ke4 dari iPhone yg juga abang kpd iPhone 3GS. Benefit yg ada kat iphone 4 ni after upgrade ialah download media seperti buku dan majalah, movie, muzik, dan games, dan untuk surf intenet dan akses e-mel. iphone ni announced at 7 Jun 2010 camtu lah dan start dijual pada tarikh 24 Jun 2010 di US, UK..kat malaysia masa tu xdak lagi..but don't worry guys, now we can find it here..hhahahahaah

Click sini kalau nak lebih info..



My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts