Saturday, April 30, 2011

blogger tidak bebas..terikat dengan masa..

1 comment:
Sumber Google Image 

hai readers..sihat ke..hari sabtu tak keluar ke. hehe..FB keluar juga. tapi kejap je. teringat dekat blog.huhu..pergi mana pun mesti teringat dekat blog. adakah FB dah ketagih atau terikat dengan blog sebab nak maintainkan dia..keliru-keliru..huhu..tapi ada betul juga di situ. kalau FB tingal sekejap ke blog ni, trafik terus down. kalau hari pertama kedua ok lagi. masuk hari ke-3 ke atas kalau tinggal, trafik mesti akan turun punya. huhu..maklumlah blog tak fofular.huhu..tu lah FB nak cakap ni..blogger ni macam terikat dengan masa lah pula kan..

FB ni kalau nak digelarkan blogger tu, agak tak layak lah. tapi semenjak ada blog ni, susah sikit tinggal..balik-balik Fahmi Blog je akan buka..hahahah..adakah blogger akan jadi sedikit tidak bebas kerana perlu update blog dan maintain kan nya. kalau yang seronok-seronok tu tak tahu lah. tapi yang serius ni macamna ye..hehehe..blogger yang tegar, memang tak boleh tinggal blog. ada masa je update..kan sumber pendapatan tu..hehe..kalau tak update, pendapatan kurang..tak terikat dengan masa ke namanya ni..huhu..

tapii FB memang respect kepada blogger yang berjaya ambil peluang dari blog mereka. dengan hanya berblogging,boleh berjaya juga kot. contohnya Ben Ashaari..walaupun beliau dah bekerjaya, tapi beliau sempat lagi berblogging dan meraih sumber pendapat dari blog beliau. memang respect gila..FB ni student yang banyak masa ni pun, susah nak sampai tahap tu. suku tahap Ben Ashaari pun tak sampai lagi tau..hahahah..tapi apa-apa pun FB berblogging hanya untuk korang..sama-sama kongsi pendapat dan pengetahuan. kalau FB nak tanya pendapat, FB tanya dekat sini juga..semua dari blog..tidak bebas dan terikat tu, agak kurang tepat lah pada FB..hahahahahaha..

nak dijadikan cerita, bagi FB kalau seorang blogger tu pandai bahagi masa dan tak tinggal kerja yang lebih penting, berblogging lah puas-puas. cari dan ambil peluang secukup-cukupnya dalam dunia blog ni..hehehe =)

Anda Baca Fahmi Suka~~

Friday, April 29, 2011

Maharaja Lawak Minggu 5

4 comments:
hai readers, seperti biasa malam sabtu FB akan update pasal maharaja lawak. sekarang dah masuk minggu ke-5. sekejap je kan. kepada sesiapa yang mengikuti perkembangan maharaja lawak, mesti tak boleh nak miss setiap minggu kan. sama lah macam FB. heheheh..jadi untuk korang, FB sediakan entry ini untuk sesiapa yang minat sangat-sangat tonton maharaja lawak ni..hehe

dari persembahan minggu ke-5, bagi FB lawak kurang memberansangkan berbanding minggu sebelumnya. tapi bukan bermakna tak best. besssst. lawak sangat. cuma minggu lepas bagi FB lagi-lagi lawak. hehehe. peserta favorite iaitu Jozan, Nabil, Jambu, dan Sepah tidak mengewakan. lawak yang datan
g dari segi lakonan drama pendek. memang tak kering gusi..emm ni FB sediakan video Jozan ihsan dari guatv.com. untuk video peserta lain, boleh tonton di channel guatv.com di Youtube..saksikan..



macamna? ok tak..hehehehe..best kan. tiap-tiap minggu tak pernah mengecewakan. tahniah astro kerana berjaya menyediakan rancangan yang sangat best gila ni..hahahaha =)

Anda Baca Fahmi Suka~~

Perkahwinan Putera William dan Kate Middleton

10 comments:
hai readers..camna hari ini.. ok ke? FB baru je habis satu paper exam. lega sangat-sangat. satu beban dah lepas. hehe. balik dari exam, FB tengok buka tv. cerita apa ye yang ada masa tu. em masa tu ada cita pasal perkahwinan Putera William dan Kate Middleton. FB macam malas nak tengok. tapi FB terfikir macam boleh selitkan dalam blog ni cerita ni.so, FB pun selitkanlah. hahha

em berita ini memang sensasi untuk hari ini..berita seluruh dunia. putera william dan kate middleton berkahwin di Westminster Abbey dengan majlis di raja.. yang pasti di england atau united kingdom, hari ini dan tarikh hari menjadi tarikh yang sangat bersejarah. mana tak nya. bakal raja england kahwin kan. kalau nak tahu kate middleton ni adalah rakyat biasa yang pertama berkahwin raja iaitu putera william. untung sungguhkan. tak apa..rezeki..


sumber google image

perkahwinan putera william dan kate middleton pastinya mengimbau kembali puteri diana iaitu ibu kepada putera william. mesti nanti timbul persoalan mengatakan kate middleton dapat menjadi seperti puteri diana ke tak ek. hehe..setiap orang ada ciri masing-masing. tak baik membanding-bandingkan orang. hahaha..


sumber google image

majlis yang berlangsung dihadiri juga oleh orang-orang kenamaan termasuklah david beckham dan isteri. david beckham pun datang tau. nampak tak yang kerabat diraja england ni hebat. nampak kan. hehe..kita pun sebagai rakyat malaysia, patut jadikan tauladan. kita kena pentingkan raja kita macamna orang lain penting raja diaorang. hehehe..so, apa-apa pun tahniah buat putera william bakal raja england..=)

Anda Baca Fahmi Suka~~




Tuesday, April 26, 2011

Rupa Perodua Myvi 1.5 Yang Baru..

16 comments:

hai reader..sihat ke..kepada sesiapa yang selalu baca entry berkenaan kereta, ni ada lagi satu entry yang FB update. selalu FB kereta yang FB bincangkan model Proton kan. tapi kali ni FB nak cakap pasal Perodua pula. Perodua MyVi adalah model terlaris di Malaysia dan paling banyak dijual setakat ini. biasalah, bila dah laris dan berjaya dipasaran, mesti lah perodua nak upgraded bagi memantapkan lagi pasarannya. kalau tak berjaya, mesti berkubur dah myvi. hehehe

Myvi yang ada sekarang hanyalah berkapasiti 1.0 dan 1.3. tapi kali ini perodua dah upgraded menjadi 1.5 disebabkan permintaan ramai dan sambutan yang menggalakkan terhadap model ini. pasni FB rasa mesti bertambah laris model ni. tapi sekarang, mesti ramai tengah tertanya-tanya bagaimana rupa dan bentuknya kan. hehe. tapi sekarang pun kita boleh bayangkan macammana rupa Myvi baru ini. mungkin macam daihatsu passo. kita sedia maklum yang perodua bekerjasama dengan syarikat daihatsu, jadi tak hairan lah model perodua akan ada iras-iras daihatsu. hehehhe..

emm tarikh pelancaran masih belum diketahui. tapi dalam tahun 2011 lah. bulan tu tak pasti lah pulak. ada yang kata april, tapi ni dah nak masuk mei dah ni..kita yunggu je lah ye..hehehe..harga dia mesti akan naik sedikit berbanding dengan  harga myvi yang asal. ini disebabkan CC dia di upgraded menjadi 1.5. pada FB harga dia dalam lingkungan RM 55-60ribu camtu lah..tapi tak apa mahal. sebab akan dapat myvi yang lebih berkuasa berbanding myvi lama. dari segi petrol, kena naik dulu. keluar pun belum lagi ni.hahaha..sabar ye..

apa yang FB dapat semasa mencari-cari pasal myvi baru ni, rupa dia memang ada banyak perubahan. tapi masih kekal dengan bentuk compact dia tu. facelift, lampu,spoiler, dan bahagian belakang mengalami perubahan yang bagi FB nampak lebih ganas dan macam kereta mahal.




  Rupa hadapan Myvi. Facelift comel sikit. namapak gempak macam kereta mahal.hehehe

Rupa belakang MyVi


jadi camna. puas hati. ada rasa nak memliki myvi yang baru ni tak. gambar mungkin nampak tak bapa cantik. tapi dekat luar nanti, mesti bertambah kemas dan elegan. nantikan ye...versi myvi 1.5 baru..heheheh

Anda Baca Fahmi Suka~~

Monday, April 25, 2011

Keperluan internet untuk blogger

11 comments:
sumber Google Image
 
Hai readers..ok? rindu FB? Haha. Semalam terlepas update blog. Sibuk sikit. Huhu. tapi tak  apa, hari ini FB ada masa untuk Fahmi Blog ni. Kalau kita nak berblogging mestilah guna internret kan. Internet lah benda paling penting sekali untuk blogger..intenet ni dah jadi keperluan kepada sesiapa sahaja pada zaman kita ni..emmm..kalau tak ada, memang keja tak jalan. Untuk blogger, bukan setakat blog tak ber’update, pendapatan pun tak update tau.haha..gila mata duitan FB ni. Jangan fikir pasal duit je, ye..hehe..blooging kena ikhlas..=)

Kalau tak ada intenet, camna ye. Bagi blogger tegar, senang duduk ke? Kalau intenet kena potong sehari atau tak ada sehari ke, rasa camna ek? Rasa rugi ke atau relax sikit sebab tak payah berblogging. Haha. Macam FB ni, kalau line tak ada, rasa agak rugi lah. Kena pula time BE tengah banyak ni. Haha. Fikir tu je kan FB ni.hahha..tapi betul lah, kalau tak ada intenet, Fahmi Blog ni tak jalan lah. Biasalah blog tak terkenal mana pun. Bukan boleh dapat trafik yang konsisten macam blog Ben Asshaari tu..trafik kena maintain sendiri. Huhu..tapi bagi FB, kalau setakat nk online kena pergi cyber cafĂ© atau zon wireless, lupakan je lah hajat nak jadi blogger. Daripada pergi cc, baik sewa intenet bulan-bulan..berblogging ni kena serius dan selalu ber’update. Ingat tu..hehehehe

Em intenet ni ada jugak jenis-jenis dia. Contoh ada yang ada had pengguna dia dan ada yang tiada had. Macam yang ada had penggunaan, sebulan leh 5gb je.. Rasanya 5 gb ni tak cukup kot untuk blogger tegar. Tak sampai tengah bulan dah naik notis kena tambah pengguna usage volume tu. Seelok-elok nya blogger kena guna perkhidmatan intenet yang tiada had. Contohnya Stremyxs. Memang tiada had. Kalau students untung lah. Pakej dia murah-murah je. Apa ni FB, macam promote je. Hahaha..em tapi korang faham-faham je lah kan. Kalau dah hari-hari buka blog, memang akan guna volume yang banyak.huhu =( jadi, jangan lah tegarkan diri kalau rasa tak mampu nak sewa intenet yang tinggi sewanya..hehee

Jadi, sesiapa yang rasa diri dia blogger, betul take k FB cakap. Hehe..dan betul ke tak kalau tak ada intenet, blogger tak senang duduk. Hahaha..ok sekarang sapa nak jadi blogger pastikan korang ada melanggan atau menyewa perkhidmatan intenet sendiri..ahhaaha.

Anda Baca Fahmi Suka~~

Saturday, April 23, 2011

hahahaha..kau kena psyko..

6 comments:
Sumber Google Image

Hai readers.. pernahkah anda di psyko.. haha.. apa itu pysko ye..em susah jugak nak cakap. tapi rasanya semua orang pernah kena pysko. mungkin dengan kawan-kawan, mak ayah, cikgu dan sesiapa sahaja. bagi yang kurang jelas, pysko ni macam kita atau seseorang  itu menghasut orang lain tapi tidak secara terus menerus dan bukan kutuk atau mengata.. benda ni boleh mencetuskan peraasn kurang senang dalam diri kita..selalunya psyko ni berlaku adalah sebab kita nak menang sesuatu atau berkeras mengatakan kita betul. rasanya semua faham kot apa itu psyko..hehehe..

sekarang FB pun tengah pysko korang jugak ni.. apa yang FB psyko?? kepada sesiapa yang tengah membaca entry pasal "Psyko" ni, mesti rasa nak tahu lebih mendalam lagi kan. ni pun PSYKO jugak. perasaan ni lah FB maksudkan.. haha..kalau yang tak makan pysko tu mesti kata FB ni p0y0..tapi apa yang FB nak terangkan, Psyko boleh jadi dalam macam-macam cara. tengok bola pun psyko jugak tau. macam FB ni, selalu kena psyko dengan Arsenal.huhu..tapi itulah istilah dan makna PYSKO zaman sekarang ni. dah faham kan..hehe..

kenapa kita di pysko atau psyko orang. mestilah sebab kita nak dia ikut kita atau kita nak cakap benda yang kita tengah buat atau kita sokonng tu betul. betul tak ek..selalunya orang yang nak menang ni yang selalu psyko orang. nak jugak berkeras. kenapa perlu begitu. silap orang yang kita psyko tu, boleh gaduh sesama sendiri kot. kalau orang tu ok takpa lah..macam FB ni selalu sangat kena psyko. nak psyko orang tak reti lah pula. insan lemah lah katakan. tapi tak apa. FB hati kering.hahaha..yang penting FB tak macam orang seperti tajuk entry di atas..yakin 100%! tapi betul ke ek? haha

apabila sesorang itu pysko kita, perlu ke kita ikut cakap dia atau lawan balik dia. kalau kita tak sehaluan dengan seseorang itu, mesti kita akan psyko orang itu atau kita di psyko oraang tu. betul tak? kalau dia pysko kita benda yang kita suka tak apa jugak. buat dia pysko kita benda yang kita tak suka, macamna kita nak buat? lagi kita tak suka lagi kita di pysko. bolehkah kita lawan balik dan cakap tak mahu. pernah tak kita segan atau takut nak cakap tak mahu..situasi macamni selalu sangat berlaku disekeliling kita. kenapa perlu kita ikut orang tu bila kita kena psyko. kalau kita suka tak apa, kalau tak suka? harap-harap benda yang kita suka..hehehehe

jadi kenapa perlu kita psyko dan di psyko orang..mesti best untuk orang yang psyko orang dan mesti tak best bagi orang yang di pysko..hahaha..memanglah. apalah FB ni..emm kalau tak ada pysko2 ni, apa akan jadi dengan orang kat dunia ni ye.. mesti semua orang hati kering je. tak ada perasaan langsung..susah jugak kan..tapi apa-apa pun janganlah kita main lebih-lebih sampai orang tak suka dengan kita. tu je =)))

Anda Baca Fahmi Suka~~

iphone 5 akan keluar?

6 comments:
hai readers. camna hari ni blog. ok ke ek? entry camna? disebabkan buffered earning FB adalah iphone4, terasa pula nak tulis entry pasal iphone. tapi bukan iphone4 kerana iphone4 semua orang dah tahu kan. hehe..ni FB nak cakap pasal iphone5 pula. haa jangan terkejut. ura-ura ke atau khabar angin tu tak tahu lah. tapi memang berita-berita pasal iphone5 tengah hanagat diperkatakan..tak percaya takpa. cuma layan je entry ni ye..hehehe

setelah FB buat kaji selidik pasal iphone5 ni, search dekat google dan sebeagainya, memang banyak jugalah sumber pasal iphone5 ni. kebanyakkan yang FB nampak, design dia nampak lebih executive atau macam "stainless steel berkaca-kaca" gitu.haha. memang gempaklah tengok. harga pun mesti double-double gempak..hahaha..selain design luaran yang macam FB cakap tu, screen dia diperbesarkan lagi menjadi 4 inci berbanding 3.5 inci untuk iphone4. betul ke tak, tak tahu lah. tunggu dan lihat je..hehehe

em ada juga yang FB jumpa mengatakan design dan rekaan iphone kali ini lebih unik. unik yang FB maksudkan adalah invisible. hah? betul ke iphone5 ni invisible. khabar angin je.. invisible tu tak lah semua.. dia macam jernih je. badan dia jernih. tak tahu lah FB nak cakap camna. cakap lebih-lebih nanti tak betul susah pula. dah lah iphone4 putih tak keluar lagi. ni tiba-tiba iphone5 pula..hahhaha


Sumber Google Image


bila iphone5 ni nak keluar ye? itu persoalan yang paling orang nak tahu kan. FB ada terjumpa dekat satu site ni mengatakan, iphone5 akan dikeluarkan pada september 2011. ni dah april, tak lama lagi dah lah..haha..kalau dah keluar betul, berapa lah agak-agak harga dia ye.hehe..iphone4 pun dan RM2699. iphone mestilah kena lagi mahalkan..huhuhu..hahhh..tunggu jelah..weeeeeeeeeee!!

Friday, April 22, 2011

Maharaja Lawak Minggu 4 - Lawak menjadi-jadi

7 comments:
hai readers..seperti biasa malam sabtu FB akan update pasal maharaja lawak. kalau nak tengok maharaja lawak minggu sebelumnya, sila ke label maharaja lawak ye..hehe..FB macam biasa antara orang yang terawal tengok maharaja lawak minggu ke-4.

minggu kali ni juri memberi komen yang mengatakan lawak para peserta semakin improve dan menjadi-jadi..lawak yang datang dari idea sendiri yang fresh serta baru untuk di persembahkan. apa yang peserta bagi berdasarkan pengalaman yang mendewasakan mereka, kata ahmad idham kepada jozan.hehe..jambu pun tak mengecewakan. memang paling lawak FB rasa. cool je..geli pun ada..hahaha

memang FB setuju sangat cakap juri sebab memang lawak dan menghiburkan. kepada sesiapa yang belum tengok lagi, cepat-cepat lah tengok ye. yang nak lepas tension, sesuai sangat tengok.hehehe.. kalau korang nak tengok boleh tengok video kat bawah ni ye.hhehee..video ni adalah ihsan guatvcom..



Jambu

Untuk peserta lain, boleh lah tengok di channel guatvcom di Youtube..hehehe..ok sekarang camna. bes ke tak ek.hahaa..enjoyyyy!!

Anda Baca Fahmi Suka~~

study sikit tapi dapat jawap exam

8 comments:
hai readers.. camna hari ini. ok? bagi penuntut ipta macam FB ni, mesti sekarang korang semua tengah menggelabah memkikirkan pasal study dan exam korang kan. hehe.. biasa lah tu.. FB boleh lagi meng'update blog. bukan nak update study untuk exam. haha..

kembali ke topik asal, macamna ye kita nak score untuk exam. dari pemerhatian FB, ada orang yang study sikit tapi dapat jawap exam. yang bestnye, dapat score pulak tu. ada pula yang study bagai nak rak, setiap masa pegang buku, tapi tak dapat jawap. ada jugak tau cuma bukan semua lah. yang study sungguh-sungguh tu, korang patut sangat lah score. kalau tak score tu, bukan study namanya. tu berkhayal.

"study smart not study hard" benda ni selalu kita dengar kan. kat sekolah paling banyak sekali. betul tak ek? haha. apa beza study smart dan study hard ye. dari pandangan FB, study smart ni adalah study yang mempunyai jadual dan teratur cara study tu. semua berjalan dengan lancar. si pelajar ni mesti tiap-tiap tahun score punyalah. tak perlu berjam-jam study. study ikut jadual je. ada target dan matlamat gitu.
kalau study hard pulak, macam FB kata tadilah, study kuat bagai nak rak, tapi hasilnya kurang. study smart ni, hasil berbaloi-baloi. hehe..

so, fikir-fikirlah korang tergolong yang mana. bukan masalah kita tak pandai ke apa. tapi mungkin cara kita praktik study tu. orang rajin dan pandai urus diri, yang tu lah terbaik. pandangan FB lah. pandangan orang lain tak tahu lah pula.hehe..maaf ye sapa yan terasa. sekarang apa yang perlu kita buat adalah studyyyyyyyyy.. exam dah semakin hampir ni..jommmmmm!!

*selamat study dan mentelaah buku ye

Anda Baca Fahmi Suka~~

Thursday, April 21, 2011

Trafik dan Idea Seorang Blogger

10 comments:
hai readers..blogging korang camna ye. camtu lah kan. still bersemangat kan. trafik dan idea ni memang amat penting bagi blogger. tak dapat dipisahkan antara kedua-duanya. dua-dua memainkan peranan yang sama penting bagi seorang blogger. betul kan. tanpa kedua-dua ini, tak kemana lah si blogger tu. macam FB yang begginner ni, trafik dan idea agak terbatas juga. mungkin masih baru dalam dunia blog yang luas ni..hari-hari perah otak untuk menyediakan entry untuk pembaca setia FB. ada idea kalau tak bernas dan best, tak guna juga. susah-susah..

Hendak dapatkan trafik memang susah. susah macam nak cari idea. kenapa susah? mungkin kerana kekurangan idea. jika idea tiada, tiadalah trafik..nampak tak. kedua-duanya saling mempengaruhi antara satu sama lain. di mana boleh kita dapatkan idea? seorang blogger adalah pencerita, pemberi maklumat, dan penulis. jadi idea ini mestilah datang sendiri dari seorang blogger itu sendiri. jika seorang blogger itu penuh dengan idea, trafik itu tak kemana. ia akan datang bertubi-tubi mencari pasangannya iaitu idea. ia semacam beribu-ribu sperma yang berenang-renang mencari ovum. macam jornalis lah pula..hahaha

bagi FB, seorang blogger itu termsuk FB perlulah berfikiran luas dalam menyediakan entry yang baik. FB sendiri kekurangan idea. tapi demi Fahmi Blog tercinta ini, FB cuba membuat entry yang kena dengan status diri sekarang iaitu kekurangan idea. ni tengah-tengah tak ada idea, FB tulis entry pasal idea. boleh la plak kan. jangan marah ye. Ni FB tulis entry berdasarkan pendapat FB. Fb sendiri tak pro atau expert dalam dunia blog ni. tapi kita boleh sedar dan ambil iktibar untuk diri kita. masing-masing boleh belajar. dunia ni luas..

apa yang penting, cari idea untuk kita sediakan satu entry. pastu baru fikirkan trafik. trafik num dua. adanya idea, adalah trafik. percayalah cakap FB. FB bukan memandai buat statement ni. tapi statement ni berdasarkan blogger yang expert juga.hehe. kita sebagai yang baru ni, perlulah dengar dan belajar dari mereka yang dah senior. ok mula dari sekarang, mari kita cari idea, sediakan entry untuk blog kita. InsyaAllah kita akan berjaya dan puas hati dengan diri kita..jommmmmmmmmmmmmmmm!!

Wednesday, April 20, 2011

Satria Neo atau Gen2/Persona..Pilihan Anda?

18 comments:
hai readers..camna hari ini. ok ke? ada masalah? em FB hari ni nak bercerita pasal kereta pula. semua orang inginkan sebuah keretakan. tipulah kalau tak ada orang yang tak mahu memiliki kereta.bagi FB, dari kecil lagi FB dah memasang impian nak ada kereta. hari ini sebabnya FB memang tengah mencari sebiji ni.hehehe..korang pun mesti ada impian masing-masingkan. jom lah share kat sini..FB memang nak tanya pendapat korang dan expert2 di luar sana...

ok sekarang  kitas terus ke tajuk entry ye..hehe..melalut pula..kereta yang menjadi tajuk entry hari ini FB specifik kan kepada model proton iaitu Satria neo atau Gen2 or Persona (bagi FB sama je model gen2 dan persona) so, mana satu ye..FB nak tanya ni, kalau korang diberi pilihan, model kerete mana yang korang akan pilih antara dua ni.

kenapa ye FB hanya state dua model ni je. ni kerana harga dipasaran bagi dua model memang tidak terlalu mahal dan FB agak mampu memiliki salah satu. tu pun secondhand je. huhu..selain itu dua model ni memang sesuai bagi orang muda macam FB dan readers semua. ia akan nampak lebih gagah dan elegan kalau kita pandai ubag suai model ni. tapi FB agak runsing memikirkan mana satu yang paling terbaik untuk dijadikan pilihan FB.huhu. ada cadangan tak??

dari performance lebih kurang sama kerana tahun keluaran model ni bermula pada tahun 2004 bagi Gen2 dan 2005 bagi Satria neo. enjin kedua-dunya memakai enjin Campro buatan proton. cuma yang FB sedikit kurang tahu adalah perbezaan dari segi keselesaan dan kestabilan dua model ni..kelajuan standard lah kan. tak kan kita nak pecut top speed pula. mesti kita nak jaga kereta jugak kan. selain performane enjin dan dalaman, dua model ni akan nampak stylish dan elegan kalau pemilik pandai mengubah suai kereta. ia amat sesuai kepada golongan muda yang minat dari segi modifikasi ini. macam FB memang FB minat lah kereta-kereta macamni. jiwa muda dan kental. hahahha..so readers, macamna sekarang? minat mana lagi ye??

Satria Neo.


GEN2.

Anda Baca Fahmi Suka~~ 

Tuesday, April 19, 2011

Bukit Cerakah Jom..jadi orang kampung asli..

6 comments:
hai reader..sihat? ok? bersemangat? haha.. cuti ni buat apa ye. kalau tak ada buat apa jom ikut FB pergi Bukit Cerakah. macam-macam benda boleh buat dekat Bukit Cerakah ni. apa ye yang boleh kita buat? di sini kita boleh memancing, berbasikal, berkayak dan banyak lagi. dann ada rumah ais ala-ala di eropah gitu. .Bukit Cerakah ni nama rasmi dia Bukit Cahaya Seri Alam atau rasmi lagi Taman pertanian Malaysia..memang tempat ni dah di istiharkan sebagai tempat peliharaan dan pertanian.bagi sesiapa yang berniat jahat, lupakan je lah..hehehe. apa lagi reader sekalian, jom lah kita pergi ramai-ramai tengok kehijauan bukit cerakah n..jadi orang asli jap..

Emm nak masuk bukit cerakah ni perlu bayaran juga. tapi murah sangat-sangat. RM3 sekali masuk. kalau nak memancing kena tambah RM2 ringgit dan pancing lah puas-puas. berbaloi kan. kena pula dapat ikan. memang berbaloi-baloi.(macam iklan celcom) hahaha. kalau nak berbasikal pula, sewa basikal 1jam 5ringgit pastu bolehlah round satu bukit cerakah ni. nak masuk rumah ais pula, RM20 sekali masuk. puas hati kot.haha..masuk dalam ni tangkaplah gambar puas-puas. tak ada batasan dan takkan kena marah.hahahaha..

emm ok sekarang Fb nak kongsi pengalaman FB pula. hari tu FB pergi dengan housemate FB. memang best dan fun. bergambar apa semua. yang paling best memancing lah. tapi tak dapat ikan pun.hahha. walaupun tak dapat, kepuasan memancing tu tetap ada. memang akan rasa nak memancing lagi bila dah balik rumah. tak percaya try tengok.. ni FB nak kongsi sedikit gambar yang sempat FB shoot masa kat Bukit cerakah.hehehe..tengok jangan tak tengok..

bukit cerakah, we coming!! housemate serta kawan-kawan baru sampai ni.muka riang je tanpa penat.hahaha..
salah satu laluan di Bukit Cerakah ni. cantik tapi serammmmmm..hahahah


Pondok rehat. penat berjalan atau berbasikal, boleh lah rehat di sini. depat pondok ni ada tasik. best dan nyaman!!!

Kami dah sampai kat tasik dalam bukit cerah ni. nak memulakan aktiviti memancing.heheheh..jom semua!!
Fb tengah set up joran. muahahhahahaha..pandai ke ni..
tasik memancaing. nampak tak ikan besar tu. ada betu kot..hahhahahah..
 ha camna. best tak pengalaman FB ni. korang semua terasa nak pergi tak. jom lah. Pergi dengan FB nak.hehe..FB tak tipu memang best pergi tempat ni. dapat udara nyaman dan tenang je. hilang habis stress tau tak. hujung-hujung minggu sesuai sangat lah kita pergi tempat-tempat macamni hilangkan tekanan. JOMMMMMMMMMMMMMM


Anda Baca Fahmi Suka~~

Friday, April 15, 2011

Churp-Churp Sharing is Caring

2 comments:
hai readers. ok ke? hehe..buat kali kedua FB nak sembang pasal ChurpChurp. boleh tak ek. nak sharing2 je. sharing is caring right. haha. ok kat bawah ni campaign FB. jom sama-sama kita bercampaign ye..

1.  "ARE YOUR FRIENDS ON CHURPCHURP?". campaign ini adalah untuk kita menarik atau invite sesiapa kat luar tu join churp2. satu invite sama dengan RM1..hehehe



2.  "What's my berry? What's YOUR berry? Find out today!"  bagi campaign ini, jika visitors masuk, kita akan dapat RM0.20-RM0.40 per unique visitor. hehe. untuk makluman lanjut, just klik gambar di bawah. hehe..



3. "Know your child's mood today!" campaign ini adalah bertujuan untuk kita tahu mood anak2 atau budak2 kecil. just invite untuk sign Nestle Junior Club.





4. "Claim your holiday now! You deserve it!" campaign ini adalah  untuk kita bercampaign utk tarik ramai orang pergi bercuti dengan syarikat yang bekerjesama dengan churp2..bagi campaign ini, jika visitors masuk, kita akan dapat RM0.20-RM0.40 per unique visitor. untuk makluman lanjut, just klik gambar di bawah. hehe..



Anda Baca Fahmi Suka~~

maharaja lawak minggu 3 - Usop Wilca Nyanyi

2 comments:
hai readers..macamna hari ini. ok? hari ini bagi FB memang relax gila. tidur terlebih semua cukup. haha..em back to the tajuk. korang semua dah tengok ke maharaja lawak minggu ke-3. asyik tengok AF9 je. best ke. hehhe..FB dah tengok. best jugak. minggu ni minggu musical. so lawak semua ada nyanyi-nyanyi gitu. hehe..FB syorkan cepat-cepat lah korang tengok ye. mesti tak kering gusi punya..

so minggu ni tema musical. macam-macam musik diorang buat. paling best bagi FB adalah lagu Grenade. kalau nak tahu sapa yang nyanyi lagu grenade ni, kena tengok sendiri k. tapi paling best buat persembahan bagi FB mesti lah Usop Wilca. beliau menyanyi lagu english. biasalah english education lah kan..hahha..menyanyi lagu english memang tak ada teruknya. terbaik."cer tinggi cer tinggi".hahaha..readers, tengok sendiri lah k kat bawah ni..


video sumber youtube channel zahm100

macam mana. ok kan usop wilca nyanyi. dulu dia ni penyanyi. memang leh nyanyi lah..hehehe. kome kome kome kome kome kome,,come and go. Full Stop


video sumber youtube channel zahm100

ni video nabil. camna ok tak? still kekalkan telor orang nogori kan. best lah FB tengok. puas jugak lah.hehehe..macam hotel 5 bintang tapi berniaga warung.. macam biasa Apek akan memberi komen. memang dia selalu puji Nabil sampai orang kata dia sebelah nabil. tapi betul jugak kena puji. lawak nabil best kot..hahha


video sumber youtube channel zahm100

ni pulak video jozan. mamat khalid cakap ni lawak paling best dari diorang. betul ke ek? tapi FB tengok not bad lah. ada banyak lagu dalam lawak diorang. masuk dengan jalan cerita korang. hehehe..mesti lepas maharaja lawak, mamat khalid ambil diorang berlakon dalam filem beliau. mesti punya lah..hahhaha..gosip2


video sumber youtube channel zahm100

sepah macam biasa. lawak ganas. hehehe. tapi ganas ke minggu ni..hahhaha..apa-apa pun korang tengok sendiri lah ye..hehehehe

Anda Baca Fahmi Suka~~

Study Week..Belajar atau Berseronok?

9 comments:
hai readers..sihat ke? boring? siapa kat sini pelajar IPTA atau IPTS. mesti korang faham kan apa itu istilah study week. untuk pelajar sekolah mesti tak berapa nak tahu sangat. tapt tak apa. nanti adik-adik masuk U, fahamlah.chill..hehe.

FB sekarang tengah study week lah ni. baru start.hehe.. mentang-mentang lah kan baru start, satu buku pun FB tak ingat. tak pandang tak ingin nak tengok pun rasa. memang out dan lupa terus. hehe. korang yang lain macamna. FB ni jenis malas sikit. dekat-dekat paper nak start baru nak study. time awal macamni, orang rajin je yang dah start study sekarang ni. hehe..patutlah tiap-tiap semester boleh dapat dekan. FB ni, satu sem pun susah.huhu

sekarang semua dah faham kan apa itu study week. ok. FB nak tanya, study week ni selalu nya orang belajar ke atau berseronok ek. apa yang FB nampak dan lihat, study week ni ramai pelajar mengambil peluang balik kampung atau bercuti. study tu jauh sekali lah. perlu ke study week ni ek. atau di pendekkan menjadi stengah minggu je. pendapat je lah. bagi FB, semakin lama cuti study week, rasanya semakin lama orang tak study. hehehe. rasa-rasa FB lah..

so, macamna pula korang rasa ek. korang yang study week ni mesti enjoy abih kan. sama lah kita. tak ada benda nak buat. mujur ada blog ni. dapat jugak update. hehehe. harap-harap hari esok mood rajin datang lah kan. nak study ni nak bagi dapat dekan. hahaha


Anda Baca Fahmi Suka~~

Thursday, April 14, 2011

Jadi pelakon la pulak..

5 comments:
hai readers..salam khabar dari FB. agak lama FB menyepikan diri. lebih kurang 3 4 hari jugak lah. maaf kepada yang menunggu.hehe. jadual FB yang padat lah yang buat FB tak dapat luangkan masa kat blog FB ni. tapi tak apa. pelajaran lebih utama.hehehe..apa yang buat FB sibuk ye. yelah mana tak nya. assignment bertimbun, test berderet. memang tekanan. em tapi FB sempat jadi pelakon kot.hahahha

haa jadi pelakon. kata sibuk.hehe. sebenarnya FB berlakon untuk subjek mandarin FB jugak. subjek mandarin ni kena kitaorang kena sediakan satu drama yang menggunakan bahasa mandarin. susahkan. cakap bahasa mandarin tu dalam movie. Best dapat berlakon walaupun guna bahasa lain. berlakon guna bahasa melayu pun tak pernah lagi tau. hehe..yang best nye time berlakon tu lah. pastu time edit-edit video. mesti ada je rasa nak tergelak bila tengok balik video kitaorang berlakon..hehehe

Tajuk drama filem ini  adalah "Guangguang" yang bermaksud bersiar-siar. drama ini dilakonkan sendiri oleh FB sebagai Fahmi, Azhar, Ezwan dan Shahmeer. memang best dan kelakar abis. seronok dapat merasa pengalaman berlakon.hehhe..ni dia video nak tunjuk..hahahahha..kepada readers yang awal, maaf video lambat sikit. hehehe



*macam. ok tak? boleh menembus pasaran Hollywood tak..hahhahaha

Anda Baca Fahmi Suka~~

Saturday, April 9, 2011

Cabaran Dunia Blog

2 comments:
hai readers. sihat? macamna hari korang? sekejap je kan dah ahad. ahad lepas rasa macam baru sangat FB tulis entry. dah cukup seminggu. tapi dalam tak ada idea sempat jugak FB tulis entry. apa yang datang dalam kepala, terus tulis..idea-idea..jelmalah engkau.t api kalau idea ada, hati malas pun tak guna juga.

Emm dulu sasaran FB hari-hari nak update entry. tapi sekarang semakin hari semakin baloq(malas) pula.huhu.. Malas ditambah idea kian kering membuat cabaran FB semakin menbahang dalam dunia yang teramat luas ini. Came on FB, kena kuatkan semangat kalau nak jadi blogger. ramai dan besar sangat dunia blog ni kan. kalau FB tak ada, tak jejas apa pun. adus pedihnya ayat. huhu..

tapi memang betul pun. kalau FB tak ada pun, bukan jadi apa. sapalah FB ni kan. tapi itulah dunia blogger. luas dan penuh cabaran.. untuk jadi blogger. macam-macam yang kita kena rajin. FB telah meng'highlight'kan beberapa perkara yang perlu kita follow kalau nak tempuh dunia blog ni.
  • kena rajin update entry, 
  • ada idea, 
  • rajin membaca blog orang,
  • rajin komen
  • rajin bertegur sapa untuk cari kawan setia.
rasanya kalau kita ada ni, insyaAllah dah tak ada masalah bagi kita dalam dunia blog ni. FB bikan nak cakap pandai ke apa, tapi betullahkan, perkara diatas memang sangat penting bagi seorang blogger.hehehe. akhir kata, jom readers, kita gegarkan dunia blog ni........

Anda Baca Fahmi Suka~~

Thursday, April 7, 2011

Usop Wilca paling popular - Soley soley

10 comments:
hai readers. menunggu entry FB ke.hehe..ni haa FB dah datang. em best tak ek jadi orang popular ni. dapat apa ek jadi popular selain publisiti. cuka korang bagitau FB. em dekat Malaysia ni sapa orang yang paling popular. mesti lah Perdana Menteri kan. kalau dicampur artis, personaliti sukan, menteri dan sebagai nya, sapa ye agak-agak yang paling popular.hehe..

tapi kali ni FB nak cakap pasal Si Usop Wilca. selepas aksi terbaik dan lawak pada filem Hantu Kak Limah Balik Kampung, populariti Usop Wilcha terus naik. korang tahu sapa tu Usop Wilcha. hehe..dia ni nak cakap pelawak bukan lah, tapi lawak dia menjadi-jadi pada filem Hantu Kak Limah. memang FB tak henti-henti FB gelak.

watak Usop wilca ni adalah dilakonkan oleh Syed Mohamad Asri dan ia ternyata begitu berkesan terhadap orang ramai. trademark tangan goyang tu dah ramai orang ikut. tahniah tahniah tahniah kepada  Usop Wilca dan pengarahnya Mamat Khalid. ni kat bawah sedutan pengumuman artis paling popular di ABP2010



so camna. memang tak henti gelak kan.hehe

Anda Baca Fahmi Suka~~

Wednesday, April 6, 2011

Sam Shaheizy lelaki kacak?

15 comments:
hai readers..masih ada aura ABP lagi ke..hhehehe..mesti semua dah tahu kan sapa pemenangnya. mesti lah Sam Shaheizy kan. emm FB yakin bagi kaum perempuan mesti suka tersangat-sangat dan ada yang jatuh hati kat si Sam ni. betul tak?? hehe..bagi kaum lelaki biasa je lah kan. tapi mesti ada yang nak tiru gaya Sam.kan kan..hehehe

handsome ke Sam ni ek. handsome kat mana tu. em adakah dekat gaya dan penampilannya. atau cara stylo dia yang funky, nampak ganas tu. atau gaya lakonannya. sekarang macam-macam watak dia bawak. kira versatil lah dia ni. hehe..lawak boleh ganas pun boleh. yang besnye semau menjadi kalau Sam berlakon. kan..hehehe..tak hairan lah Sam boleh menang award paling besar sekali kat ABP tu. hehe..tahniah Sam!!

tapi bagi FB, apa yang buat FB respect sangat kat Sam ni adalah dia bawak ibunya iaitu pelakon Mama Katy. FB sangat terharu dan terus tingat mama FB kat rumah. rasa macam nak peluk cium mama FB gak.hehehe..memang respect lah. peluk cium dikhalayak ramai kot. mak sapa yang tak bangga kalau anaknya buat camtu depan orang. betul tak??


 masa naik pentas siap bawak ibunya naik ke pentas lagi. memang FB respect. bilalah FB leh buat camni kat mama FB ye. tingin nak bagi mama FB bangga dengan diri FB..heheeh..apa-apa pun sekalung tahniah buat Sam Shaheizy kerana berjaya dalam bidang dan berjaya buat orang puas hati dengan lakonan anda..hehehe

em pada pendapat korang, Sam ni jenis lawak ke atau serius?? mana lebih menjadi

Anda Baca Fahmi Suka~~

hari Presentation..gemuruh

2 comments:
hai readers..pernah gemuruh gementar atau takut..haaa ni FB nak cerita pengalaman gemuruh tu. mana tak nya FB kena present final year project FB ni. memang gementar habis lah ni.huhu..sebelum present tu, dah rasa tak tahan nak keluarkan semua.huhu. sampai tahap tu gemuruh dan nervous tu. tapi yang pasal present ni, FB dapat melaram handsome2 kot. dah macam ahli perniagaan pun ada. professional gila..hehehehe

sebenarnya, presentation ni memang sangat penting bagi FB. kalau fail ni, maknanya extend lah 1 sem. rugi 6 bulan kot.huhu..sebab tu FB sangat ambil berat, risau teruk2. dah lah penat masuk lab lah apa lah. dapat A++ baru berbaloi kot.hahaha. jahatnya FB ni kan. tak palah. ni semua untuk FB jugak kan.hehehe



em ketika FB menaip entry ni, sebenarnya FB dah selesai present. memang lega sangat2 lah. hilang semua perasaan gemuruh, takut semua..tapiiiiii, perasaan ingin tahu markah tu naik membuak-buak. berapa ek agak-agak FB dapat. FB ni ok ke tak ek present tadi. huhu. perasaan ingin tahu ada.huhu..arrggggh..


korang tolong lah teman FB bagi tenang sikit.hehehe..jom hang out nak tak ek

Anda Baca Fahmi Suka~~

Monday, April 4, 2011

Lisa Surihani wanita tercantik di Malaysia?

32 comments:
hai readers..sihat ke..semalam ada tengok tv tak. em cita apa yang korang tengok. cer cita cer cita..em kalau tengok ABPBH mesti dapat tengok Lisa Surihani kan.hehe..FB pun tengok semalam.yelah dia kan tercalon sebagai pelakon filem wanita popular, siap menang lagi tu..naik stage mestilah nampak kan.hehheheh..
FB tengok dia memang ayu cantik dan mempersonakan..pehh sejuk hati mak kalau dapat buat bini..hahhaha..tapi dah kena book. melepaslah kita..huhu..


ni gambar Lisa Surihani yang cantik rupanya tu..memang cantikkan..hehheheh..saja FB nak gosip2 skit.jahat tak ek..bercerita mengalahkan perempuan..hehehheh..lepas menang pelakon filem popular, FB rasa rezeki Lisa Surihani ni mesti bertambah-tambah ni. maklumlah artis paling popular. sapa lah tak mahu ambil sebagai pelakon dia kan..hehehhe..apa-apa pun selama maju jaya Lisa =)

Anda Baca Fahmi Suka~~

Gegar 1 ribu Blog bermula

18 comments:
hai readers..jom-jom bersama FB kita gegarkan dunia blog bersama Abang Ben Ashaari kita ni. mari kita memeriahkan dunia blog kita yang sedia ada meriah ni. senang saja. kita hanya perlu post entry pasal Gegar 1 ribu blog bermula..hehhe..so kalau readers semua nak tahu lebih lanjut pasal segmen ni, just klik header abang Ben di bawah ni



Anda Baca Fahmi Suka~~

Sunday, April 3, 2011

Anugerah Bintang Popular Berita Harian - kepetusan penuh ABPBH

No comments:
hai readers. semalam tengok tv3 ke tak ek.hehe..terhibur tak. dah tahu sapa bintang popular tu. mesti lah tahu kan. hehe..Sam Shaheizy samad lah kan. pada kaum wanita tu mesti terpegun terpesona melihat si Sam ni. maklumlah muka handsome.hehe..em tak kan tengok Sam je kot. yang lain. kaum lelaki FB tahu korang tengok sapa. mesti tengok Lisa Surihani kan.hehe..cantik anggun dan menawan. FB pun suka tengok. tapi FB suka Ana Rafali lagi.hehe..


kali ini buat julung kalinya ABP menggandingkan artis komedi sebagai pengacaranya. memang tak kering gusi FB tengok. mereka tak lain tak bukan Zizan raja lawak, Raja Azura dan Sharifah Shaheira. hehe..pengaruh lawak terus gah ambil pot utk edisi kali ini apabila gandingan artis raja lawak membuat persembahan. mereka memberi persembahan dengan menyembahkan lagu tradisional versi lawak.heheh..dan yang paling FB suka ialah Usop Wilcha iaitu dalam Hantu Kak Limah balik kampung. hahaha..lawak abis..

berikut adalah keputusan bagi ABPBH 2010 semalam

Keputusan penuh ABPBH2010:
1. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Sixth Sense
2.Pelakon TV Wanita Paling Popular – Fasha Sandha
3. Penyampai Radio Popular – Faizal Ismail
4. Artis Komedi Wanita Popular - Noor Khiriah
5. Penyanyi Nasyid Popular – Rabbani
6. Pengacara TV Lelaki Popular-Aznil Haji Nawawi
7. Artis Baru Lelaki Popular – Shahir
8. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
9. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak (pergh. mesti fight dengan Shaheizy Sam)
10. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan
12. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato Rosnani Jamil
13. Penyanyi Lelaki Popular – Faizal Tahir
14. Pelakon Filem Wanita Popular – Lisa Surihani
15. Artis Mobile Popular – Sixth Sense
16. Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali
17. Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam
18. Penyanyi Wanita Popular - Yuna
19. Bintang Paling Popular ABPBH2010 – Shaheizy Sam

Saturday, April 2, 2011

Maharaja Lawak Minggu 1 - Lawak Spontan

3 comments:
hai readers..happy tak hari ni. sihat. bagi yang tak bapa nak happy, FB syorkan korang pergi tengok maharaja lawak. agak best dan fun. baru minggu pertama. FB rasa dan yakin mesti ada lagi lawak-lawak spontan yang akan keluar nanti.hehe..saksikan. maharaja lawak adalah rancangan hiburan tv yang diadaptasikan dari raja lawak. mesti ramai dah tahu kan. ia mehimpunkan top atau finalis raja lawak dari setiap musim yang bertanding..

ok sekarang FB nak cakap pasal minggu pertama. FB dah tengok dan agak menghiburkan. Nabil, Jozan, Jambu, Balas semua tidak mengecewakan. memang akan gelak lah.hehehe. sebab tu FB sarankan korang sendiri pergi tengok kat youtube ke atau kat mana-mana..haa ni kalau malas sangat nak cari kat youtube, tengok je kat Fahmi BloG ni.hehehe..berikut sebahagian dari maharaja lawak minggu pertama.



Haa kat atas ni ialah persembahan Nabil minggu 1. agak mantap. persembahan bersahaja.hehehe




Ni pulak persembahan Jozan. tak lawak sangat macam di raja lawak 5. tapi ok lah lawak diorang ni..hehehe




Ni plak Jambu. gabungan Taukey dan Yus. Muka legend tapi hati cute..hehehe..lawak matang dan best. puas hati tengok..

overall memang agak menghiburkan. juri pun berpuas hati dan seronok melihat gelagat pesertan. Juri adalah terdiri daripada Mamat Khalid, Saiful Apek dan Ahmad Idham. semua professional dan pengacara maharaja lawak ialah AC Mizal.. so pasni mari kita saksikan maharaja lawak minggu ke-2 pula ye..nantikan..hehehe

Anda Baca Fahmi Suka~~

Super Junior. Siapa tu??

7 comments:
hai readers..em FB nak tanya satu soalan. Siapa tu Super Junior. kenapa sejak dua menjak ni FB selalu dengar pasal super junior. kenapa super junior ni menjadi kegilaan wanita sekarang ni. hebat sangat ke diorang ni. em hebat kat mana ek? boleh korang bagi pandangan sikit pasal super junior ni..

setelah FB buat kaji selidik, Super Junior ni adalah band berasal dari Korea. ia terdiri dari 13 orang ahli. antara band terbesar yang mempunyai ramai ahli. selain kebolehan menyanyi, mereka juga boleh menari malah memang expert menari. tapi semakin dalam FB mengkaji, mereka ni FB tengok macam lembut pun ada. Betul tak ek?? ahhaha..apa yang membuatkan ramai wanita suka sangat kat diorang ni. nak kata handsome, handsome macam orang korea je. nak kata comel, comel ker.?? nak kata badan tough, ada yang kurus. susah lah nak buat judgement.huhu. Em semasa buat kajian pasal SS ni, FB terjumpa gambar ni


Setelah panas telinga dengar pasal SS ni, akhirnya FB kenal jugak siapa diorang ni..ehhehehe..Emm handsome ker. comel ker. tough ker..biasa je. kenapa diorang ni menjadi kegilaan wanita. dasyattttttt. apa-apa pun tahniah kerana berjaya buat orang diseluruh dunia meminati anda SS. bagi FB, FB berkenan dekat rambut je ngan menari diorang je. yang lain out. comel? handsome? FB comel lagi..hahahaahah..

*jangan lah sampai gila sangat-sangat. diorang bukan kenal kita pun..hehehe

Anda Baca Fahmi Suka~~

Friday, April 1, 2011

thanks to visitor FB..

2 comments:
hai readers...sihat ke? tak pergi mana-mana ke sabtu ni. dah cuti ni selalu ramai orang keluar ambil angin atau bersiar-siar. tapi FB pula ada Test 2.huhu..kesian tak dapat rehat. di sebalik ada test, FB sempat lagi update blog untuk korang..hehe..selepas FB menghargai En Nuffnang, hari ini FB nak menghargai visitors FB pulak.hehehe

FB semakin hari semakin seronok berblogging dan berpuas hati. mana taknya, pengunjung dah bertambah.hehhe..Pengunjung ke Fahmi BloG sedikit bertambah di mana FB dapat buktikan followers FB dah mencapai seribu (1000) followers.wahh banyaknya..total page view FB plak dah mencapai 25000 pengunjung. ok lah kan. tak percaya cuba korang lihat sebelah kanan atas.hehe..Di samping itu, FB nak memberi jutaan terima kasih dan tahniah kepad Nurul Aida kerana telah menjadi follower ke-1000 FB. nak hadiah ke. kalau nak kena PM FB..hahahhahaha..cepat-cepat sebelum terlambat.



Dah sampai ke tahap ni, FB rasa lagi bersemangat pulak nak berblogging.hehe..ada orang sokong FB, FB rasa sangat terharu. harap-harap en Nuffnang lebih prihatin dan melihat FB sebagai masa depan iklan mereka..hahahha.nak bodek Nuffnang ni..dan FB harap kepada visitors di luar, singgah-singgah lah ye.mari kita memeriahkan blg-blog kita. tukar link, leave comment, baca entry dan sebagainya..hehehe..akhir kata, I LOVE U ALL..TQ SEMUA..TQ NUFFNANG..

Anda Baca Fahmi Suka~~





Nuffnang sayang aku lagi

7 comments:
hai readers..masih ok ke sekarang. masih ada mood untuk berblogging ke sekarang. nuffnang camna. ok ke..hehehe..hari ini terdetik hati FB untuk menulis pasal EN NUFFNANG sebagai penghargaan kepadanya masih memberi kepercayaan kepada FB. perhargaan sebab apa ye. sebabnyaaaaaaa, Nuffnang bagi aku BE lagi..hahahahaha..agak kemarau aku untuk mendapat BE, akhirnya dapat lagi. syukur. Sebelum ni FB agak sibuk sampai  semua BE tamat campaign dan selepas tu FB kemarau BE. huhu..sedih kan

mula-mula memang tak rasa sangat tak ada BE. tapi bila dah lama BE tak dapat, terbakar jugak lah. mujurlah berkat kesabaran FB (cewah) masih terus berblogging bagi menarik balik perhatian Nuffnang. dan akhirnya en nuffnang membalasnya dengan sebutir lagi campaign BE. ni dia nak tunjuk..




 Em lepas ni FB nak fokus lebih sikit. nak gunakan sebaik mungkin BE yang ada ni. dulu FB main-main je mentang-mentang time tu BE banyak. tapi tak apa. dah sedar. slow2..heheheh..
Nak tahu rahsia camna FB boleh tarik perhatian Nuffnang. biasa-biasa ja. yang penting kita kena serius berblogging. Apa yang FB praktik ialah
  1. sehari sekali update blog, 
  2. entry dengan keyword panas,
  3. update survey kat Nuffnang,
  4. Ping blog kat laman sosial atau group ie facebook, twitter, innit,
  5. blogwalking.
benda basic je ni.hehe..selepas buat benda ni, InsyaAllah rezeki tu datang..heheheh..sekali FB ucapkan ribuan terima kasih kepada En Nuffnang =)

Anda Baca Fahmi Suka~~



My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts