Tuesday, November 15, 2011

Burger King RM1 - BKrazy Day

5 comments:
Ni nak habaq mai, esok 16 Nov 2011, ari Rabu, Burger King nak promote Burger SRINGGIT (RM1)..taktik ke apa benda, FB tak tau..tapi ni FB nak heboh..kat FaceBook dah kecoh..FB bagi lagi kecoh..lagi hinganq..kahkahkah..

Emm tapi ada gak syarat nya..biasalah tu taktik meniaga..nak dapat burger RM1 ni, kena beli mana-mana air berkabonat bersaiz medium kat dalam Restoran Burger King..beli ni baru boleh Burger RM1..

ada lagi tapinya..selagi stok masih ada..bukan satu hari confirm ada..taktik ja semua ni..hahhahaha..nah tengok ni..

Sumber FACEBOOK

Asal Usul Nuffnang

2 comments:


Saja nak sharing..orang kata sharing is caring..sharing is sexy..emm yelakot..lagipun korang mesti tak pernah nak amik tahu asal usul Nuffnang kan..just serving ja kan. laa ni mai sini FB nak bagitau..

Asal perkataan Nuffnang dari Jafaikan Word..bukan Jamaica ok..JAFAIKAN!! Jafaikan ni adalah dialek bahasa enggeris London. macam susah nak percaya tapi ni FACT okkk! hahaha

So, Nuffang bila ditranslate dari istilah Jafaikan kepada Melayu bermaksud KEBAIKAN YANG SEBENAR..kalau dalam English ialah REAL GOOD..faham kan..bagus!!

Nak dijadikan cerita, FB saja nak bodek Nuffang malam ni..kahkahkah..(nyampah)

Thursday, November 10, 2011

Sukan Sea 26th Indonesia Buka Tirai 11/11/11

2 comments:
 Sumber Google Image

11/11/11..11 November 2011..sekadar tarikh dan nombor. tetapi ia tarikh yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Indonesia serta kontinjen-kontinjen yang menyertai Sukan Sea yang ke-26 ni. Hari ini secara rasminya bermula lah temasya sukan sea ini yang berlangsung di Jakarta dan Palembang,,

em korang sedar ke tak ni Sukan Sea akan berlangsung. mentang-mentang sukan Sea je. kalau sedar pun mesti sebab Skuad Bola Sepak Malaysia menang dengan Thailand..hahahaa. Fb melawak je..Ni dah tahu, kita sebagai rakyat Malaysia mari memberi sokongan kepada kontinjen Malaysia. tengok dekat TV pun jadilah. bagi naik sikit rating TV tu. tu pun dikira sokong juga tu..hahaha..


Pada edisi kali ini, Malaysia mehantar seramai 608 atlit terbaik negara di dalam 38 jenis sukan. target pingat emas hanyalah 40-45 emas memandang tak berapa banyak jenis sukan yang Malaysia sertai. untuk rekod pingat emas paling tinggi yang diraih ialah 111 emas di Sukan Sea Kuala Lumpur dan 68 emas di luar Malaysia iaitu di Korat.

Diharapkan Malaysia akan pulang dengan sekurang-kurangnya mencapai sasaran pingat emas yang ditarget. Ayuh Malaysia gegarkan bumi Indonesia!!! Aum Aum Aum!!

Aum! aum! aum! kembali kedengaran..Harimau Malaya Bangkit

No comments:
Gol Kemenangan Menentang Thailand yang di jaringkan Izzaq Faris Ramlan
Sumber Google Image

Hai readers..jom aum aum ramai-ramai. yelakan sejak Malaysia tundukkan Thailand 2-1 rabu lepas, semangat bola sepak Malaysia naik balik tau.. misi nak mempertahankan pingat emas tak lagi mustahil.

emm tapi apa yang FB tak puas hati sangat, Kumpulan A yang termasuk Malaysia ni, punyalah susah. memang maut lah. mana taknya, semua gergasi Asia Tenggara. Malaysia, Thailand, Indonesia, Singapura..Kumpulan B pula hanya Vietnam, Filipina, Laos, Myanmar. biasa ja kan.. tu lah, nama pun undian..terima je lah..

Sekarang Malayasia dah empat mata hasil perlawanan dengan Singapura dan Thailand. tiga mata lagi mungkin ada di tangan dengan lawan seterusnya ialah Kemboja. atas kertas memang nampak mudah tetapi kita tak boleh  pandang mudah gak..hehehe.apa-apa pun ayuh Harimau Malaya...lepas Kemboja tuan rumah Indonesia plak. yang ni memang perlawanan genting. kalau menang dengan Kemboja, seri pun jadilah dengan Indon.. tapi harap-harap Thailand vs Singapura seri juga.hahaha..

Dapat jadi naib juara kumpulan pun tak apa dah..kalau juara kumpulan, mesti jumpa Vietnam, lawan yang dah tiga kali kalahkan Malaysia di separuh akhir pada edisi lepas. bukan takut tapi kalau laluan ke Final senang, fokus untuk perlawanan Final boleh fokus lebih sikit. betul tak..

Apa yang FB boleh cakap, ayuh Harimau Malaya. tunjukkan belang harimau kita tu..Malaysia Boleh!!   jangan lupa tengok siaran langsung Malaysia vs Kemboja Ahad ni, 13/11/11..Aum! aum! aum!

Ni bukan Blog Sesawang ..ni Blog Sawang..

No comments:
Salam..hai readers..agak lama tak lepak sini sebenarnya..sampai nak taip entry pun dah tak reti..punca dia malas lah ni. mula-mula selang sehari tak update. pastu masuk selang seminggu. ni sekarang tak tau lah dah bapa lama selang dengan tinggal..hahaha.. saja FB nak mengeluh dekat sini..mesti readers dah meluatkan dengan blog FB ni. yang selalu masuk tu sampai dah tak masuk dah..hahaha..

ada semangat baru ke datang pada FB ni? macam tak je. minta-minta lepas ni ada entry baru lagi. pesanan kepada diri sendiri. huhu. FB terlintas nak buka blog ni pun sebab dekat Facebook ramai sangat orang post pasal entry baru. tiap-tiap hari ada. naik menyampah pun ada. last2 FB buka blog sendiri..hehehehe..lepas ni readers tunggu jelah. akan ada entry baru k..

macam nak gelak je. entry ni ntah apa-apa..main taip je FB ni..tajuk entry pun dah nak tergelak..tu lah kan, dah lama tak buka blog ni, jadi macam tulah..lama tak buka, banyaklah sawang..jenuh kena bersihkan balik..hehehehe..lawak je..

ada ke orang nak baca entry ni ye..entry ni macam untuk FB sorang je..tak apalah..layan je..hahahaaha..salam..

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts