Monday, November 8, 2010

Nikon D3100 - My Gadget


Hai readers..back again wif my gadget part 2..ok ke x ok bloger2 sekalian..emm idea ni je yg blegar2 kat kpala sy..hope ok for u guys..for those yg minat atau baru nk bjinak2 pasal camera dslr ni leh lah view..sy alu2kan sgt..up traffic disni ye..hehe..nikon d3100 product baru nikon..mst ada yg musykil mngatakan ni model lama..em actually d3100 ni bleh dikatakan adaptation from model d3000..totally same but d31oo have a few technology baru yg dperkenalkan..harga dlm RM2199..murah lah jugak..eheeeee..

ni ada skit info yg sy korek2 baru2 ni..nak share ngn u guys..camera nikon D3100 ini dilengkapi dgn sensor DX-format CMOS tbaru dr Nikon.
Sensor gambar CMOS mmberi user kejelasan gambar yg terang dgn 14,2 megapixel..boleh mengambil gambar high-definition serta menunjukkan kualiti gambar yg tramat2 cantik dgn rendering yang sgt terperinci. camera ni juga boleh setting sensitiviti hingga ISO 3200 (D3000: ISO 100-1600) dan tingkatkan power dengan Hi 2 (ISO 12800 setara). setting khas ni boleh mmbuatkan user shoot camera ke cahaya malap seperti malam atau dlm bilik, serta adegan sukan yg bgerak pantas. gambar yg diperolehi tidak akan bgerak atau goyang..jelas dan nyata!!

camera D3100 mempunyai enjin dgn teknologi baru yg telah di upgrade kan iaitu EXPEED 2..EXPEED 2 adalah enjin baru Nikon utk image processing, yang di design utk sempurnakan konsep gambar itu..gambar kelihatan mcm real 3D. ia memaksimumkan sensor gambar CMOS untuk menekan kejelasan di foto dan filem utk menghasilkan gambar yang sbijik mcm benda real atau sperti menyalin benda yang hidup ke dlm gambar..bayangkan betapa canggih dan istimewanya camera nikon d3100 ini..hehehe..

reader2s sekalian,,sudahkan anda baca info diatas.sory.ni je yg mampu sy tulis utk u guys sekalian..emm mcmna..minat x camera dslr ni..give ur comment n opinion k..heheheeh..


Nikon D3100 features2 utama dia..
  1. 14.2 megapixel DX-format CMOS sensor
  2. 3.0 "LCD monitor
  3. Image clean Sensor (anti shake sensor)
  4. 11 AF point (dengan 3D)
  5. IS0 100-3200 range
  6. HD filem (1080, 720p atau WVGA)

CLICK D3100 utk view image 3D

23 comments:

farah hairuddin said...

wahhh..cm best je..hrga mmg fix ke??

Fathiah Farid said...

nikon mmg jahat..time ak da beli d3k, hegeh kua yg baru..huh, tamo kawan..

Eazy Izzuddin said...

wow
congrats bro...
t bole outing skali snap gmbr..
xD

Enna Banana said...

wahhhhhhhh..warna pink ada tak?

ms.Teddy said...

mana lg better yg ni ke d5000..skg 2500 pn dh bole amek d5000..tmbh xbyk duet kn..

AiDa AzRyN said...

gilerrr ah! mahal tuuuuuuuuuu~ aida sendiri xmampu bli lagi~ huhu~ T-T

Mrs. dEe emma said...

i will buy it......................!!!!!!!
mmg nk sgt pon..

FahmiE said...

beli je..beli 2 bg kat aku 1..hahaha

misSbLurRy said...

tp skrg gadget nie da dtg dr taiwan kan....xde dah dr jepun....hurm...dimanakah qualiti itu

lynn♥orange said...

wahhhh!!! mmg tngah usha2 dslr skang neh.. yg ni terbaru eh?? murah la jugak.... mahal lg xde ke?? hehe~~ JK

nulhazwany abdul malik said...

dslr berat..
haha

xlarat pegang lelame. ^^
p shot terbaik

KBSM said...

dah lam dah berangan nak beli satu..

KimiCnoL said...

bestnya da dslr..brngan nk bli jgk..a33,eos500,eos550..pndpt??hehe

Uruchimaru @ kf said...

2 ribu murah? apekah?

zmah said...

Akak dah usha yang ini,tapi masih belum beli lagi..

Hanis Azla said...

skrg ni pi memana ramai org dok jinjing dslr ni.. Itu yg rasa mcm nak ada jgk sebijik.. tp dgn harganya tu, entah bila lah nak beli yer..

casuarina equisetifolia said...

dslr nie bley rakam video x??

geekz36 said...

kurang berminat dengan shooting aka menembak gambar. menembak orang lg best

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hehe. zama dh bli canon 500d :D

Botak said...

D90 terbaik., better jangan angkat model yg thousand² ni., sebab shoot waktu malam mesti tak memuaskan hati.. :)

hazwani yusof said...

bole bagi pnjam ? hee
i have bought d3000, ergh quite stress
sbb kluar new product. aiyoo

srikandi mie said...

i wish i could buy one,..!;D

sarah mohamad said...

nak beli jugak tapo mahaaaal. tak mampu. uwwwuuuu

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts