Monday, July 26, 2010

Malam Nisfu Syaaban..Mari Beramal

No comments:
Malam nisfu Syaaban adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Nisf bermaksud separuh dimana ia berlaku pada tengah-tengah bulan syaaban. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu.

Oleh itu kita digalakkan untuk beramal serta beribadah pada malam nisf syaaban ini. Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.
Fadhilat Nisfu Syaaban

i.Membaca Surah Yasin sebanyak tiga kali[perlu rujukan] pada malamnya.
ii. Mengadakan Qiamullail.
iii.Berpuasa pada siang harinya.

Sunday, July 25, 2010

EPL start 14 Ogos - Clash of the RED- Arsenal vs Liverpool

2 comments:

hellooo guys..lama x update blog ni..huhu..pada visitors yang selalu singgah kat blog ni,,sori k..hehe..aku sibuk skit 3 4 hari ni..awek aku datang shah alam sabtu hari tu..hehe..suka sangat sampai xdak masa nak berblog2 ni..skang dah free bleh lah karang sesuatu..hari ni aku nak cita pasal benda common je.bagi lelaki sangat2 lah common..hehe..sapa lah xtahu pasal bola kan..hehe..semua tahu..

korang semua minat bola x? epl tengok x? tahu epl tu apa..perempuan mesti kurang skit bab2 ni..EPL ni stand for English Premier League. Tapi skang BPL (Barclays Premier League).Season baru yakni 2010-2011 officially start 14 ogos ni..game paling menarik confirm2 lah Arsenal vs Liverpool..korang sokong mana ek?? btw aku ni fan Arsenal..sapa yg x suka mintak maaf lah k. mesti fan liverpool or man u je yang x suka ni.,hehe..man u vs newcasle je.club yang baru naik ke EPL..tapi newcasle tu,, bkn calang2 club..hehe..tapi apa yang penting skang Arsenal vs Liverpool..hehe

benda yang paling penting kat macth Arsenal vs Liverpool ni mestilah sapa yang akan menang.betul x..tapi pada kaki2 bola mesti nak tahu pasal player2 yang akan main..contoh Arsenal.setakat skang ni diorang dah sign 2 player baru dah..sapa lagi, Marouane Chamakh ngan koscielny..hehe..antara top player masa kat french league season lepas..pada musuh2 arsenal,,jangan goyang k..hehehe..

apa-apa pun kita tunggu epl start. 3 minggu ja lagi ni..pada yang btul2 fan club masing2, mesti tgh xsabar sangat.skang macth friendly pun mesti korang layan je kan..hehe..sama lah macam aku..takat skang Arsenal menang ngan Barnet pastu ngan Grum..Nasri player Arsenal paling menyerlah..hehhe..suka aku..Jom ramai2 saksikan game EPL nanti..sapa plak akan champion.yang pastinya bukan man u,liverpool, cheasea..Abis tu sapa? Pkir2 lah sendiri k..

Wednesday, July 21, 2010

New Proton Waja 2010 ??? Guess it looks..

3 comments:


hai readers..ok ke x ok??..hari yg relax skit bagi aku hari ni..hehehe..so ada lah masa nak berblog2 ni..haha..tapi nak nak write blog ni susah jugak.maklum lah baru lagi..idea kadang2 terbatas sgt..tapi utk arini ada lah skit info aku nak share..tp mungkin info ni dah lama..tapi bagi yg masih x tahu lagi,,bleh lah check out this topic..Korang nanti dah besar mesti tingin nak pakai keta kan..keta jenis apa korang nak guna ye?? mesti keta import je pkir..haha..skang byk gak keta luar yg mampu kita ada.toyota, honda, nissan, kia and byk lagi lah.. kemasukan market2 keta import ni buat malaysia kurang skit.tp kurang2 pun penuh gak kat jalan tu..hahha

Kalau korang nak tahu Proton akan lauch model baru utk proton waja..sama mcm saga lama jadi saga baru tu..tapi kali proton waja replacement ni dgr kata nak compete ngan keta2 luar yg mendapat perhatian pengguna..hehe..skema ayat..proton waja replacement ni kuar akhir tahun ni..tapi xtau lah.rumours byk sgt..huhu..rupa dia aku sendiri pun xtau mana satu..Takat ni yang aku tahu,,proton corporate ngan mitsubishi.pengeluar keta terkemuka kat Jepun..xkan korang atahu kot..hahaha..bila pkir2 balik,,kalau proton corporate ngn mitsubishi,,mesti rupa waja replacement ni ada iras2 keta diorang..betul x..mungkin skit tapi ada gak kan..hehhehe..tapi aku nak tunjuk korang rupa mirip yang mungkin akan jadi keta kebanggaan kita.hehe..


nampak gagah elegan je..hhehehe..korang rasa rupa dia akan jadi mcmni x nnt..hhehehe..rupa mcmni mcm cnfirm ja kan..ada iras waja lama tapi kelainan tu byk gak lah..ni pendapat aku je..hehehe


aku xminat sgt rupa mcmni..huhuhu..


kalau rupa mcmni,,cnfirm2 lah aku akan ada 1 nnt..hahhaa..bkn aku ja..semua malaysian trutama2 laki mst bduyun2 p beli..hahaah..rupa mcmni mmg aku tabik spring punya..tapi xkan proton nak tiru sebijik kot..xlogik gak..rupa mcmni mungkin x..huhu

Monday, July 19, 2010

UiTM Di Hati KU - Lyric

No comments:
Sapa student UiTM kat sini..pernah korang nyanyi lagu anthem UiTM..hhehehe..mesti x lupakan..Untuk pelajar2 dan alumni UiTM, ni aku nk remind kan balik lagu UiTM du hati ku..Blog lepas2 aku dh post lagu Wawasan Setia Pelajar..Ni lagu kedua UiTM..hehhe..harap korang especially students UiTM x lupa dua2 lagu ni..hheheh..Hidup UiTM..!!!

UiTM Di HatiKU
wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku
Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya……demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hatimembela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM…usaha taqwa mulia.

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/11/lirik-lagu-uitm-di-hatiku.html#ixzz0uDLkRU2A

Sunday, July 18, 2010

Site visit - NU Sentral..KL - Under Construction..

No comments:
hey2..agak lama jugak lah aku xupdate blog aku ni..3 hari gak..huhu..last post pasal minyak naik..huhu..mesti boring ja kan tgk blog aku ni..xpa2..ni aku dh free..hehee..
arini dh nk msuk ari isnin dh pon..sekejap ja kan..sminggu dh Spain dinobatkan World cup champion.tapi arini aku bkn nak cita pasai world cup..dah lapok dah..huhu..
skang aku just nak share trip aku pergi site visit aritu..hehe..menarik jgak..rasa sndiri suasana kerja kat situ..jom tgk gambar..



Ni gambar group aku masa pergi sana..ni site kat KL..sblah KL Central je..hehehe.construction under MRCB Group.site ni tgh construc buat shopping complex..NU Complex nama dia..
Kalau nak tahu,,complex ni 3 kali ganda lebih besar dari Mid Valley Mega Mall!! Boleg imagine x besar mana?? hahha



Gambar masa ni kami baru masuk dlm site..baru dpt safety helmet..hehhe..kerek x aku..nampak cover lebih je..hehhe



Ni group buat report sekali..hehehe..diorang ni rajin buat keja..thanks guys..hehe


ni lah aku..td korang mst tcari2 aku..haha..x kemas mana pon aku ni..tapi time amik gambar ni,,panas gila..sepet je mata aku..huhu..



Pic terahir utk blog ni..ni lah rupa sebenar complex yg siap dibina..di jangka siap pada akhir tahun 2012..cantik dan tergergam indah je tgk..hehe..xsabar nak p lepak sana..hehehehe..
Anyway,,thank pada yg read blog ni..

Thursday, July 15, 2010

Esok? Macam2 akan berlaku..

No comments:


helllooo..sperti termaktub topic kt ats tu,,pasti ada yg tertanya2 kenapa ngan esok..bagi aku esok hari yg penuh ngn benda2 yg aku kena buat.. pagi p site kt klang. pastu balik dari site p klas lg. then sembahyang jumaat lah..ptg plak part time job..tp ni xpa..aku yg cari pasal nk keja..huhu..bagi yg lain mesti hari yg sibuk jgak..chill ok..hehe..

Tapi ada satu aku nak ckp..penting sangat buat rakyat MALAYSIA tercinta ni..korang dh dgr 1 brita gempar x??? kalu xtau lg mai aku cita..start esok harga minyak naikkk..aduh..perit2..kalu harga minyak naik mesti barang2 lain akan naik punya..bertambah susah lah hdup skang..minyak ron 95, ron 97 ngan diesel naik 5 sen..5 sen tu mmg nmpak skit..tp effect dia lama2 bleh jadi besar gak..huhu..tension2..lain2 barang yg aku tahu naik harga,,gula..harga gula naik agak mendadak lah..25 sen tu..huhu..for sure pakcik makcik yg bkak gerai tepi jalan tu naikkan harga mknan diorang..bkn diorang je,, smua peniaga lah..sory k pda peniaga2 sekalian..

korang semua agak2 harga benda2 ni semua akan kurang tak nnt..kalu stay takat ni xpa lagi..jgn naik lagi sudah..mintak2 nntakan turun jgak mcm dulu tu..hehe..kita kena pkit positif..

Wednesday, July 14, 2010

Adios Africa Selatan..Welcome Brazil..World cup 2014 Host

1 comment:
Logo World Cup 2014 Brazil


Hellloooo2..siapa xtau lg sapa champion weorld cup 2010? Spain lah kan.kuasa baru bola sepak skang..sekarang demam bola sepak pun smakin berkurang. tahniah kpd host 2010 iaitu Africa Selatan, negara Africa pertama yg mnganjurkan world cup.bkn calang2 event wa ckp lu..
Tahniah skali buat Africa selatan..sekarang kita boleh ucap sayonara buat mereka dan WELCOME to BRAZIL!!! Kalau nak tahu,, Brazil adalah host world cup edisi akan dtg iaiti pda tahun 2014. Brazil selaku World cup champion sebanyak 5 kali pastinya akan menganjurkan edisi yg paling2 grand sekali. Dan dgn mjadi CHAMPION di bumi sendiri lah akan menjadikan hadiah terbaik buat merka..


Bye-bye South Afrika..See at Brazil//hehe..
Nnt kita ramai2 tgk world cup 2014 Brazil plak ye..hehe..sekarang jom imbas pasal WC2010 plak..demam xabis lg sebenaq nya ni..hehe

Seperti yg korang tahu,,Spain lah Champion..Tp aku sedih lah..Aku fan Holand.tapi xpa.Minat kt Holand xsama mcm minat kat Arsenal..haha..Apa yg pasti skang smua result pasal wc ni kita dah tahu..btul kan..pada kaki2 bola mst ada yh suka dan sedih..haha..termasuk lah aku sendiri..dari awal layan world..sampau abis..siap ada poster pasal match wc lg..haha



Ni time spain tgh celebrate diorang punya kejayaan..xdak apa yg lbh bnilai bg diorang ni melainkan World Cup ni..ni first time diorang champion world cup..4 tahun sekali tu event ni..bkn senang..



Sapa yg berada dlm squad yg menjuarai World cup,,nama diorang akan jadi Legenda..sapa xmau..World of Fame..



kpd fan2 Holand,,jgn sedih..tggu edisi akan dtg..mmg lama..tp nk buat cmna..perit player Holand lg teruk dari kita tau x..cool k..hehe



Germany...Germany mmg team yg giant..beat England, beat Argentina..mmg power..tp sayang..bila masuk semi final, diorang xdpt kawal tekanan mental tu..tlalu byk harapan pon xleh gak..diorang still takat semi final je mcm edii 2006 dlu..huhu..anyway congrate to germany coz dpt nom 3..jadi lah..

Tuesday, July 13, 2010

Wawasan setia Pelajar - UiTM Anthem Song

No comments:
Bersatu kita warga UiTM
Kita bangsa perkasa
Taat dan setiaku untuk negara
Penuh semangat waja

Kita...jangan mudah terlupa
pengorbanan, perjuangan anak bangsa
Kita...jangan mudah terleka
kemajuan,keamanan yang ada
Kita...berterima kasih
pada pemimpin-pemimpin negara
Kita… rasa penuh bersyukur
kerahmatan, kemuliaan darinya

Kamilah pendokong, pewaris bangsa
Kamilah pendaulat, bangsa Malaysia
Kamilah warga berwawasan

Untuk Negaraku.

wah..tiba2 je tingat nk write lagu ni..kpd pelajar uitm mst xkan lupa pasal lagu..rancak lagu ni..haha..tp lagu time baru masuk atau ada pa2 event je kita slalu nyanyi..samalah aku pun..agak menyedihkan gak lah..tp semngat uitm tetap ada di hati ku..hehe..mcm lagu UiTM Di Hati Ku la plak..nnt jgn lupa check out lagu ni plak k..

what the day..

No comments:



hari ni bg aku t'sgt2 lah penat..jadual kelas yg biasa dh la pack,,pastu ada klas ganti plak mlm nya..fuhhh penat gila.. tp yg bes nya klas mlm td bes gak..lecturer ajar not bad la..bleh fhm..jd sronok plak time blajaq.haha..subjek steel design tu..bkn calang2 subjek ni.bapa org je dpt A sem lpas..hrp sgt dpt score..aku nk naikkan cgpa ni..tolong akuuuuuuu..eh mcm lari tjuk ni..aku merapu je..

tp perkara yg xbes, aku plak kureng sihat..huhu.time2 klas padat, ada lab lah dia xsihat.demam selsema..mula skit je selsema aku ni..tp lepas buat lab highway, dgn duk kt jalan yg sesak ngn keta, habuk sana sini, balik ja kelas trus bersin..mlm tu selsema trus..dh 2 hari ni selsema aku..tension gak xbaik2 ni..tp selamat la cuaca xpnas sgt..tdak lg truk lah aku,,bila lah nk baik ni..korang xdak tip ke..haha..asyik tip blogging ja..relax2...huh

Monday, July 12, 2010

bad day..

No comments:
today is not a happiness day for me..quite boring, sad, lonely etc..
wanna now why? it just came from me,, my false actually..my mum just told me that i have to pay a jpj summon..this summon was last year summon n i really not expected that i have to settle this summon..its not a twenty or thirty,,but 300 ringgit..it a lot money for me..might be i not so care if this my first summon.but this is my third summons..i feel so so waste my money..how u guys feel if we have to pay a some money but not getting any?? suck..! but i still cant blame anybody..its my false i know..

i just want someone outside there help me or motivate me..i really blank now..what i suppose to do now??

Saturday, July 10, 2010

Who will Win World cup??

No comments:

Hello guy..kebetulan time skang tgh demam pasal world cup..So, benda ni jd point utk write blog..Who will win world cup. Spain atau Holand? Pada sapa2 yang xtahu or xpnh tahu,,Spain akan berentap bertemu Holand dan pemenang akan membawa pulang piala dunia 2010 di Stadium Soccer City di Johannesburg, Afrika Selatan.
Perlawanan akan diadakan pada tarikh 11 Julai 2010. Kapten pasukan mana yang akan menjulang Piala ini? Agak2 sapa? Iker Cassilas for Spain atau Bronchost Van Geovanni for Holand. Smuanya akan terjawab nnt..
Paul,sotong yang slalu ramal sapa menang, meramalkan Spain akan menang Piala Dunia kali ini. Tapi boleh ke kita percaya bulat2? Apa saja boleh berlaku. Bola tu bulat dowh..
Sy pasti banyak yg yakin yg Spain akan menang kali ini. Tapi harus diingatkan, Holand telah kalahkan Brazil iaitu juara lima kali piala dunia ni. Ini adalah suntikkan semangat utk mereka utk bermain dengan lebih yakin dan smangat.

Apa lagi, jom kita tgk aksi final piala dunia ni. Sokongan pasukan kegemaran korang k. Oh oh oh hooooo ..

Tuesday, July 6, 2010

Big problem..

No comments:
skarang aku newbie..nk type blog pun xtau nk type ape..masalah btul..tp bla tgk blog org lain xcited je tgk..huhu..
sapa bleh tlg aku ek..ajar2 aku..aku btul2 perlukan pertolongan..

kecil sangat aku ni..

No comments:
aku ni baru lg dlm berblogging..tgh mencari tips2 pasal blg ni..mcm2 site aku teroka dan cari..mcm2 forum aku tgk..lepas aku tgk, mcm2 lg yg perlu aku buat..kecik gila aku ni..dunia blog ni terlalu besar..tetapi aku masih ingat yang dunia akhirat lg besar..haha..
aku cuma nk tahu pasal blogging ngn cari trafik..tarik trafik punca utama utk blogging skang..nmpaknya aku masih cetek ilmu..tp xpa..aku akan trus cuba dan cuba..insyaallah berjaya..
lepas ni yg penting sediakan blog yg cukup2 power utk org baca..misi aku skang nk trik org utk msuk ke blog aku..aku kena blajaq byk lg ni..byk site yg ajaq pasal blog ni..tp info diorg ada yg xckup..maaf merungut..nmpaknya mcm kena spent money beli ebook..tp apa yg penting try usaha sndiri dulu..lepas bbrapa bulan kita tgk len..haha

kepada blogger di luar sana,,sambut lah sy..sy bdak baru belajar..

Sunday, July 4, 2010

Me

No comments:

Hi..don't just laughing at me..huhu..
i need some help and tips about blogging.. My name is Fahmi and just call Me(mie).haha

Now i cant thinking what kind of topic i suppose to write. im totally blank. but i have a very good motivation to write the blog..i hope u guys support me..

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts