Thursday, December 9, 2010

10 cara up Trafik dan link ke Blog

9 comments:

1. Tinggalkan Komen Blog - Hanya pergi ke blog yang berkaitan dan tinggalkan komen. Pastikan komen anda sesuai dgn post.

2. Tinggalkan Jejak – Tinggalkan jejak juga seperti tinggalkan komen tatapi yang ini dapat lebih banyak trafik dan link ke blog anda.

3. Link Exchange - Mulai pertukaran link kecil dengan blog blogspot anda, memilih beberapa rakan berkualiti tinggi untuk memulakan. Gunakan pertukaran link 3-way jika anda mempunyai lebih dari satu blog.

4. Gunakan Forum Signatures - Menyertai forum. Pastikan anda mengambil keuntungan dari forum yang membolehkan anda untuk meninggalkan tanda tangan anda. Taip ayat-ayat yang betul dan membuat tanda tangan yang sederhana namun kuat ke blog atau laman anda.

5. Guna Email Signatures - Walaupun email signature tidak membantu sangat, tatapi ia juga boleh mendapatkan banyak peminat dan pembaca setia dengan hanya masukkan tanda tangan di Gmail atau Yahoo Mail

6. Submit Artikel - Menghantar artikel adalah kaedah mendapatkan lebih banyak link ke blog anda.. Cuba JetSubmiter atau Marketing Automation untuk memastikan setiap artikel yang anda submit adalah unik, kerana anda akan dapat kembali link.

7. Submit Content Blog - Anda juga boleh menggunakan FirePow atau 1 Way Link untuk submit artikel yang sama sebagai kandungan blog, dan mempunyai ribuan blog di luar sana link kembali kepada anda. Strategi ini sangat kuat untuk blog niche.

8. Publish Video - Publish video di YouTube, tapi pastikan anda memasukkan URL laman web anda (contoh http://heroemie.blogspot.com). Walaupun link tidak banyak, tatapi link dari Yahoo, Google dan MSN akan masuk ke web kita.

9. Contest - Mengadakan contest blog, giveaway hadiah apa pun di mana anda boleh memberikan sesuatu untuk pembaca anda dalam usaha untuk mehargai visitor yang masuk ke blig kita.

10. Guna Yahoo Answers - Ini seperti sebuah forum, tetapi tidak cukup. Orang-orang pergi di sini untuk mendapatkan bantuan dan panduan untuk masalah mereka. Cari soalan yang berkaitan dengan pasaran anda, dan memberikan penyelesaian yang jujur, termasuk link ke blog orang lain.

Wednesday, December 8, 2010

Highlight UCL - Chelsea vs Marseille, Arsenal vs Partizan

2 comments:

Arsenal vs Partizan

Chelsea vs Marseille

Machester United vs Valencia

Shakhtar Donetsk vs Braga

Real Madrid vs Auxerre

AC Milan vs Ajax Amsterdam

Zilina vs Spartak Moscow

Bayern Munich vs Basel

Jom Business! Mudah!

19 comments:




Click di sini untuk menDaftar RM20SEGERA

Hai Readers. Jom berBIZNES dari rumah. Mudah! Cepat! Senang! dan Pantas! RM20Segera menawarkan peluang bizness yang mudah utk pengguna yang ingin tambahkan pendapatan. Cuba try pasti tidak menyesal.. 100% komisen milik anda. U all boleh lihat di bawah serta testimoni sekali..Kenapa perlu daftar RM20SEGERA :

100% komisyen milik anda
Web promosi percuma
Tanpa melalui akaun bank admin
Komisyen terus ke akaun bank anda
Terima SMS duit dah masuk ke akaun

100% komisyen terus ke akaun anda. Anda hanya perlu mempromosikan website replica anda dan terima komisyen.

Daftar Segera RM20SEGERA

Saturday, November 20, 2010

Sinopsis - Rapunzel 2010 (Tangled Tale) Animasi 3D

10 comments:
Hai readers.. back again..skang time cuti je..cuti semester cuti sekolah..cuti keja pon ada gak hujung2 tahun ni..kalau time2 cuti ni mesti akan kuar movie yg best..tapi skang movie utk budak2 Rapunzel Tangled Tale..tapi jgn ingat utk budak2 je..org besar pon boleh maa..hhahaha

U all semua ingat lagi cita dongeng tentang putri cantik yang dikurung dalam sebuah menara yang sangat tinggi oleh penyihir?
Menara dengan sebuah jendela itu membuat tidak ada seorang pun yang boleh naik mahupun turun untuk menemui sang putri. Yup, ini adalah dongeng Rapunzel, sang putri dengan rambutnya yang sangat panjang.
Sedikit sinopsis filem Rapunzel Tangled ni, ianya mengisahkan seorang puteri yang berambut panjang bernama Rapunzel yang menghabiskan seluruh hidupnya tinggal dalam sebuah menara. Namun pada suatu ketika, dia jatuh cinta dengan seorang pencuri. Dan bermulalah pengembaraan si Rapunzel ke dunia luar yang penuh dengan dugaan dan cabaran.
Cita ni adalah cita yg diadaptasikan dari sebuah buku cerita utk menjadi sebuah filem yang bertajuk, Rapunzel. Cita ini merupakan kisah klasik dari Disney yang akan dikeluarkan dalam format animasi 3D. Skang zaman dah canggih..nak tgk movie pon mestilah canggih..dlm bentuk 3D.

Filem Animasi ini, A Tangled Tale arahan Nathan Greno dan Byron Howard. Rapunzel ni dibintangi menggunakan suara oleh Mandy Moore, Zachary Levi and Donna Murphy.

Untuk maklumat, sebenarnya filem ni belum lagi ditayangkan di pawagam di Malaysia. Tarikh tayangan filem Rapunzel adalah pada 25 November 2010 untuk Malaysia sahaja.

Monday, November 8, 2010

Nikon D3100 - My Gadget

23 comments:

Hai readers..back again wif my gadget part 2..ok ke x ok bloger2 sekalian..emm idea ni je yg blegar2 kat kpala sy..hope ok for u guys..for those yg minat atau baru nk bjinak2 pasal camera dslr ni leh lah view..sy alu2kan sgt..up traffic disni ye..hehe..nikon d3100 product baru nikon..mst ada yg musykil mngatakan ni model lama..em actually d3100 ni bleh dikatakan adaptation from model d3000..totally same but d31oo have a few technology baru yg dperkenalkan..harga dlm RM2199..murah lah jugak..eheeeee..

ni ada skit info yg sy korek2 baru2 ni..nak share ngn u guys..camera nikon D3100 ini dilengkapi dgn sensor DX-format CMOS tbaru dr Nikon.
Sensor gambar CMOS mmberi user kejelasan gambar yg terang dgn 14,2 megapixel..boleh mengambil gambar high-definition serta menunjukkan kualiti gambar yg tramat2 cantik dgn rendering yang sgt terperinci. camera ni juga boleh setting sensitiviti hingga ISO 3200 (D3000: ISO 100-1600) dan tingkatkan power dengan Hi 2 (ISO 12800 setara). setting khas ni boleh mmbuatkan user shoot camera ke cahaya malap seperti malam atau dlm bilik, serta adegan sukan yg bgerak pantas. gambar yg diperolehi tidak akan bgerak atau goyang..jelas dan nyata!!

camera D3100 mempunyai enjin dgn teknologi baru yg telah di upgrade kan iaitu EXPEED 2..EXPEED 2 adalah enjin baru Nikon utk image processing, yang di design utk sempurnakan konsep gambar itu..gambar kelihatan mcm real 3D. ia memaksimumkan sensor gambar CMOS untuk menekan kejelasan di foto dan filem utk menghasilkan gambar yang sbijik mcm benda real atau sperti menyalin benda yang hidup ke dlm gambar..bayangkan betapa canggih dan istimewanya camera nikon d3100 ini..hehehe..

reader2s sekalian,,sudahkan anda baca info diatas.sory.ni je yg mampu sy tulis utk u guys sekalian..emm mcmna..minat x camera dslr ni..give ur comment n opinion k..heheheeh..


Nikon D3100 features2 utama dia..
  1. 14.2 megapixel DX-format CMOS sensor
  2. 3.0 "LCD monitor
  3. Image clean Sensor (anti shake sensor)
  4. 11 AF point (dengan 3D)
  5. IS0 100-3200 range
  6. HD filem (1080, 720p atau WVGA)

CLICK D3100 utk view image 3D

Monday, November 1, 2010

IPhone 4 - My Gadget

20 comments:

hello..back again..u guys tgk tajuk pon dah tahu dah apa benda..but im not ownership kpd iphone 4 ni.bkn takat iphone 4, iphone biasa, iphone 3Gs pon xmampu nak ada..huhu...sedih gak lah..tp really22 tingin nak get one iphone 4 ni..meletop kot kalau ada sbijik iphone 4 ni..tunggu lah sem dpn..hehehe..kalau nk di ikutkan memang banyak gadget yg sy nak ada..mcm2 lah..xcukup page plak kalau cita semua..haha

emmm kpd sapa2 yg nk dapatkan iphone 4 ni, u guys can usha2 info2 ni..skit sebanyak leh add n compare2 ngan gadget smarphone yang len..xrugi bai..haha..

Simply briefing, IPhone 4 ni adalah product Apple yang paling latest skali. Ni generasi ke4 dari iPhone yg juga abang kpd iPhone 3GS. Benefit yg ada kat iphone 4 ni after upgrade ialah download media seperti buku dan majalah, movie, muzik, dan games, dan untuk surf intenet dan akses e-mel. iphone ni announced at 7 Jun 2010 camtu lah dan start dijual pada tarikh 24 Jun 2010 di US, UK..kat malaysia masa tu xdak lagi..but don't worry guys, now we can find it here..hhahahahaah

Click sini kalau nak lebih info..



Thursday, October 28, 2010

Bufday Girl - Amira Razak

6 comments:
wish u hepi bufday...i love u awk..

October 29, 1988 is the bufday for girl who i called mira..hehe(serius je sentences). It is of coz be a very special date for her even for me since i know her..so, for me as her boyfren, mnyeru bloger2 sekalian wish bufday for her..hehehe..hepy bufday awk!! i love u..nah amik cake..

BufDay Girl

Sunday, October 24, 2010

My 1st experience in Golf Club - KLGCC

76 comments:
hello..back again..have u been at golf club?? hahaha..blagak sy ni kan..actually sy jd part timer as waiter kt glof club tu..not sebarang club tu..KUALA LUMPUR GOFL CLUB N COUNTRY..hahaha..diorg nk add part timer around 50 lg .so sy try lah.stdy week xdak menda nak buat..for me it is my first xperienced..2 days I've been there. first day quite boring but 2nd days really2 fun..sy dpt ronda2 1 club golf tu..dpt snap pics n video..u guys check out below k..hehehe

what the unmemorable day..hahahaha..actually they called for part timer coz ada LPGA..tournament golf for ladies..hehe..dont be jealous ok..sy dpt tgk profesional golf player kot..michelle wee, ai miyazato..top2 class golf players..hehe..what the beutiful day..hehehe..

for me the best thing work at there, msa naik baggie..hehe..althought cant drive, it mnguntungkan jgak.if drive, of coz lah sy cant snap pic n video..am i right guys?? heheh.but i feel little bit disappointing coz xdpt bgambar ngn golf players..hahaha..it ok.never mine..guys jgn lupa wacth out pics ngn video yg sy amik..enjoy k..


above pics is like statue gak lah utk golf club ni..sy snap masa nek baggie..dont be jealous again..hehe..at here, very2 beautiful background we can see..dh la ramai org..mat2 saleh ngn minah saleh jgn kata lah..bercambah..hahaha



time ni sy work on Hole..like pondok kat tgh2 padang golf tu..hehehe..sempat lg snap gambar player tgh pukul bola golf..sweet2 je ladies player tu..jepun korea cina smua ada..

worker tgh nk papar result..hehehe..but sy not really understand rules ngan cara diorg kira point..yang sy tahu if under PAR or paling kurg pkul golf sampai masuk, tu yg terer..haha


keindahan club golf terserlah di situ..hehehhe..pic ni pon sy snap while on HOLE(station)..hehe..really nice..relax je tgk..



That Mieeeee..naik baggie..be a respect man that day. Dato' fahmi..hehhe..padahal part timer je..hehe..



greenland..little bit info..if u guys nk tahu, KLGCC golf club ni duduk ranking num 4 utk golf club tercantik..dunia tu..first ranking St.Andrew at Scotland..huhu..

Sunday, October 17, 2010

Proton Inspira -Smart Guys Get it..Kereta Idaman Ku..

No comments:

Hai readers...baru2 ni proton telah melancarkan model baru yang pasti akan memuaskan hati pelanggan. Kereta yang di beri nama Proton Inspira boleh mula ditempah di mana2 cawangan Proton Edar. Harga starting ialah rm79888..Memang tak dinafikan harganya agak meningkat berbanding waja..tetapi jika di ambil kira teknologi baru serta modifikasinya, saya yakin pembeli pasti amat berpuas hati..saya?? confirm akan beli nanti..

Pada majlis launching inspira ni, proton hanya hanya memaparkan bahagian facelift nya sahaja..bahagian belakang mungkin dipaparkan utk kereta pertama yang dipandu.. Proton Inspira didatangkan dengan 3 ‘trim-level’ iaitu, 1.8 Executive Manual, 1.8 Executive CVT, dan 2.0 Premium CVT. Apa yg membuat saya tertarik kerana ia dilengkapi dengan sistem keselamatan yang canggih, dilengkapi dengan ABS, EBD dan juga Airbag. Malah bagi mereka yang sukakan teknologi pada kereta, Proton Inspira turut mempunyai fungsi Auto Cruise bagi model Premium.

berikut senarai harga proton inspira mengikut kelasnya...


Apa komen readers?? sy boleh katakan ia adalah jauh lebih murah berbanding harga Mitsubishi Lancer 2.0 GT yang diimport sepenuhnya dari Jepun (CBU) yang berada pada harga RM120,598.10 seunit, tanpa insurans.

apa tunggu lagi..yang mampu sambaq trus lah..memang berbaloi rasanya..lgpun kira boleh tunjukkan support kita pada product made in MALAYSIA..hahahahah..check it out..!!!

Saturday, October 16, 2010

wahahahahhhhhhaahhaaaahhhhhhhh.....

4 comments:
cute x...waahaahhaha..


cinta ku...peneman ku..penyeri ku..wahahhahahahahaha

????? wahahahahhahaha



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Sunday, October 10, 2010

is it a joke rafael van der vart??

No comments:

Rafael van der Vaart has said today that if Arsenal would have came 12 months ago, he would have jumped at the chance of joining them! To add to this he said spurs made an approach along with other clubs but he declined them, effectively saying they weren’t good enough! Arsenal however were among a host of special clubs. It’s such a waste him playing for spurs now, I’m sure we would have loved him at The Emirates.

“I would have moved to Bayern Munich, but they weren’t interested,” he told the News of the World.

“Arsenal? Yes of course, that would have been fantastic.

“When Madrid sold Arjen Robben (to Bayern) andWesley Sneijder (to Inter Milan) they asked me whether I would like to stay – I would even get my No. 23 shirt back.

“What I went through is part of football – but it wasn’t nice. Football is best when you’re 10 years old.”

You sort of get the feeling that he’s not loving football at the moment, and to be honest the worse he plays, even little chance spurs have for winning matches, so all is good! Realistically however, it would have been nice to have him in the team, but we couldn’t and can’t really fit another attacking midfielder into the squad right now, to add to his high wages; we have Nasri, Arshavin, Rosicky and Wilshere. Yes I know currently Wilshere isn’t playing attacking midfield at the moment, but ultimately when Fabregas leaves that’s where he’ll be, which albeit is central midfield but more advanced.

Monday, September 20, 2010

Cooler Than Me - Mike Posner

No comments:
If I could write you a song,
and make you fall in love,
I would already have you up under my arm.
I used to pull all my tricks,
I hope that you like this.
but you probably won't,
you think you're cooler than me.

you got designer shades,
just to hide your face and
you wear them around like
you're cooler than me.
and you never say hey,
or remember my name.
its probably cuz,
you think you're cooler than me.

you got your hot crowd,
shoes on your feet,
and you wear them around,
like they ain't shit.
but you don't know,
the way that you look,
when your steps
make
that
much
noise.

see I got you,
all figured out,
you need everyone's eyes just to feel seen.
girl, your so vain,
you probably think that this song is about you.
don't you? don't you?

if I could write you a song,
and make you fall in love,
I would already have you up under my arm.
I used to pull all my tricks,
I hope that you like this.
but you probably won't,
you think you're cooler than me.

you got designer shades,
just to hide your face and
you wear them around like,
you're cooler than me.
and you never say hey,
or remember my name.
it's probably cuz,
you think you're cooler than me.

you got your hot crowd,
switching your walk,
and you don't even look when you pass by.
but you don't know,
the way that you look.
when your steps make
that
much
noise.

and don't you dare act like you don't know,
know what's up,
cuz your nose is up.
I'm approaching up.
like I can't give you winter in the summer
or summer in the winter
Miami in December
trying to look bored in them Dior's.
she probably is,
Was acting shallow 'til she found out
how deep that my pockets is
Mrs. pre-Madonna, this is your reminder
That I think you're fine, but I'm finer

'Cause it sure seems
('Cause it sure seems)
You got no doubt
(That you got no doubt)
But we all see
(We all see)
You got your head in the clouds
(Clouds)

if I could write you a song,
and make you fall in love,
I would already have you up under my arm.
I used to pull all my tricks,
I hope that you like this.
but you probably won't,
you think you're cooler than me.

you got designer shades,
just to hide your face and
you wear them around like,
you're cooler than me.
and you never say hey,
or remember my name.
its probably cuz,
you think you're cooler than me.

Thursday, September 2, 2010

Salam Aidilfitri..

No comments:
Selamat Hari Raya AidilFitri semua..
.

Monday, August 23, 2010

Fadhilat Solat Terawih

No comments:
FADHILAH SOLAT TARAWIH

Di riwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadhilat (kelebihan) sembahyang sunat tarawih pada bulan Ramadan:

Malam 1:

Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

Malam 2:

Diampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang tarawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang beriman).

Malam 3:

Berseru Malaikat di bawah ‘Arasy’ supaya kami meneruskan sembahyang tarawih terus-menerus semoga Allah mengampunkan dosa engkau.

Malam 4:

Memperolehi pahala ia sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

Malam 5:

Allah kurniakan baginya pahala seumpama orang sembahyang di Masjidilharam, Masjid Madinah dan Masjidil Aqsa.

Malam 6:

Allah kurniakan pahala kepadanya pahala Malaikat-malaikat yang tawaf di Baitul Ma’mur (70 ribu malaikat sekali tawaf), serta setiap batu-batu dan tanah-tanah mendoakan supaya Allah mengampunkan dosa-dosa orang yang mengerjakan sembahyang tarawih pada malam ini.

Malam 7:

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa serta menolong Nabi ‘Alaihissalam menentang musuh ketatnya Fi’raun dan Hamman.

Malam 8:

Allah mengurniakan pahala orang sembahyang tarawih sepertimana yang telah dikurniakan kepada Nabi Allah Ibrahim ‘Alaihissalam.

Malam 9:

Allah kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhamad S.A.W.

Malam 10:

Allah Subhanahuwata’ala mengurniakan kepadanya kebaikan di dunia dan akhirat.

Malam 11:

Keluar ia daripada dunia (mati) bersih daripada dosa seperti ia baharu dilahirkan.

Malam 12:

Datang ia pada hari Qiamat dengan muka yang bercahaya (cahaya ibadatnya).

Malam 13:

Datang ia pada hari Qiamat dalam aman sentosa daripada tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

Malam 14:

Datang Malaikat menyaksikan ia bersembahyang tarawih, serta Allah tiada menyesatkannya pada hari Qiamat.

Malam 15:

Semua Malaikat yang menanggung ‘Arasy, Kursi, berselawat dan mendoakan supaya Allah mengampunkan.

Malam 16:

Allahsubhanahuwata’ala tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan ke dalam Syurga.

Malam 17:

Allah kurniakan orang yang bertarawih pahalanya pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

Malam 18:

Seru Malaikat: Hai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha kepada engkau dan ibubapa engkau (yang masih hidup atau mati).

Malam 19:

Allah Subhanahuwataala tinggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

Malam 20:

Allah kurniakan kepadanya pahala sekalian orang yang mati syahid dan orang-orang solihin.

Malam 21:

Allah binakan sebuah istana dalam Syurga daripada nur.

Malam 22:

Datang ia pada hari Qiamat aman daripada tiap-tiap dukacita dan kerisauan (tidaklah dalam keadaan huru-hara di Padang Mahsyar).

Malam 23:

Allah subhanahuwataala binakan kepadanya sebuah bandar di dalam Syurga daripada nur.

Malam 24:

Allah buka peluang 24 doa yang mustajab bagi orang bertarawih malam ini, (elok sekali berdoa ketika dalam sujud).

Malam 25:

Allah Taala angkatkan daripadanya siksa kubur.

Malam 26:

Allah kurniakan kepada orang bertarawih pahala pada malam ini seumpama 40 tahun ibadat.

Malam 27:

Allah kurniakan orang bertarawih pada malam ini ketangkasan melintas atas titian Sirotolmustaqim seperti kilat menyambar.

Malam 28:

Allah Subhanahuwataala kurniakan kepadanya pahala 1000 darjat di akhirat.

Malam 29:

Allah Subhanahuwataala kurniakan kepadanya pahala 1000 kali haji yang mabrur.

Malam 30:

Allah Subhanahuwataala beri penghormatan kepada orang bertarawih pada malam terakhir ini yang teristimewa sekali, lalu berfirman: “Hai hambaKu: Makanlah segala jenis buah-buahan yang engkau ingini hendak makan di dalam syurga, dan mandilah engkau daripada air syurga yang bernama Salsabila, serta minumlah air daripada telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad S.A.W. yang bernama ‘Al-Kauthar”.”

Sunday, August 22, 2010

what is research?

No comments:
Research
- systematic investigation to find a solution for the problem
- Systematic and objective identification, collection, analysis, and dissemination of information for the purpose of improve understanding and decision making related to the identification and solution of problems and opportunities
- Basically is a careful and diligent research. It can be investigation or experimentation aimed at the discovery and interpretation of facts, revision on accepted theories. Principal and laws in light of new facts. Or investigation to establish the new product, process and service.
- Research also can be stated as disciplines process of investigation and seeking fact that will lead researchers to find ultimately the truth about something.

Type of research

1. Research by purpose
Basic research
- Has primary aim to acquired deeper understanding on the topics.
- Proven to have application in long term
- Has no immediate and direct application
- Add new theories and explain phenomena
Applied research
- Conducted based on finding and theories of basic research
- Applying previous finding to new equipment, material, product
- Findings have direct application and commercialized.

2. Research by method
- Historical – example reconstruction the event lead to the failure of highland tower.
- Descriptive- survey, case study, contents analysis,
- Co-relational- relation between in situ test concrete with laboratory tested
- Experimental –prototype, simulation, model, computer

3. Research by data treatment
i. Quantitative- observation, secondary data, survey, experiment
Deal with qualitative data, hypothesis normally are develop, data collection using instrument such as questionnaire, use of statically analyze.
ii. Qualitative- total observation, participate observation, face to face interview, historical data analyze.

Wednesday, August 18, 2010

savvy vs myvi..

No comments:

Proton Savvy

i. Sebuah rekaan yang berkaitan dengan workmanship yg bagus. kerjasama ngan lotus. bahan yang amat kualiti, interior design yg simple dan menarik.

ii. Dilihat dari respon awal, savvy mendapat sambutan yg memberangsangkan kerana ketahanannya.bodynya yg kukuh menjadikannya kereta kecil paling tahan sekali.

iii. Menggunakan enjin proton dgn rekaan baru dgn kerjasama lotus. Perhatikan Toyota, Nissan dan Honda, part mereka susah utk kita dapatkan kerana kualiti dan original.sekarang status proton setaraf dgn mereka..


Perodua Myvi

i. Myvi betul2 di uji dan di kaji semasa atau selepas production run oleh engineer bstatus profesional iaitu JAP.

ii. Boleh meminta warna yang terbaik dari local assemblers or manufacurers. kereta lain jarang mempunyai keistimewaan sebegini.

iii. spesifikasi yang lebih tinggi daripada Proton Savvy utk modifikasi atau aksesori tambahan.

iv. Nilai jual balik tetap tinggi kerana Perodua menjadi sebahagian dari Toyota
Motor Corp, Jepun.

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Kembali

No comments:

Askum..Ramadhan kembali pada tahun 2010 dan aka bermula pada Rabu, 11 Ogos dan akan terus selama 30 hari sampai hari Khamis, tanggal 9 September. Bermula pada tarikh ii umat Perhatikan bahawa dalam kalendar Islam, bercuti bermula pada matahari terbenam Islam diwajibkan berpuasa pada bulan Ramadhan ini.

Puasa ertinya menahan diri daripada makan dan minum dan dari segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar hinggalah terbenam matahari dengan niat. Umat Islam juga dikehendaki menahan diri daripada menipu, berkata-kata yang buruk atau sia-sia, dan daripada bertengkar atau bergaduh. Ini kerana puasa merupakan medan latihan kesabaran, kejujuran dan bertolak ansur sesama sendiri. Maka secara tidak langsung, puasa juga menolong menanam sikap yang baik dan berbudi. Dan kesemuanya itu diharapkan berlanjutan ke bulan-bulan berikutnya, dan tidak hanya pada bulan puasa.

Walaupun Ramadhan selalu pada hari yang sama dalam kalendar Islam, tarikh di kalendar berubah dari tahun ke tahun. Ini kerana kelendar gregory adalah kalendar matahari dan kalendar Islam adalah kalendar lunar. Perbezaan ini bererti bergerak Ramadhan dalam kalendar Gregory sekitar 11 hari setiap tahun. Tarikh Ramadan juga boleh berbeza dari satu negara ke negara, bergantung pada apakah bulan sudah kelihatan atau tidak.

Tarikh yang diberikan di sini adalah berdasarkan tarikh yang dipertimbangkan oleh Lembaga Fiqih Amerika Utara untuk merayakan Ramadhan. Perhatikan bahawa tarikh-tarikh tersebut didasarkan pada perhitungan astronomi untuk mengesahkan setiap tarikh, dan bukan pada sebenarnya pengamatan bulan dengan mata telanjang. Pendekatan ini diterima oleh banyak orang, tapi masih hangat diperdebatkan.

Monday, August 2, 2010

Waja Replacement Model

No comments:

Proton Holdings Bhd expects to launch a new sedan model before the end of this year to replace the Waja. All the preparations have been done. Proton hope to launch it in the last quarter of this year of 2010. Now Proton are working with other original equipment manufacturers.

According to market talks, the new model will display a copy of version Mitsubishi Lancer 2.0 GT but use the engine with a capacity of slightly smaller 1.8-litre. It is believed that the Mitsubishi feature in Proton is the result of development engineering cooperation between Proton and Mitsubishi Motors Corporation, which is also a shareholder.

Believe it or not, the new Waja Replacement is getting near to its launch. Although it is not official yet, so many news regarding this new awaited Waja Lancer are spreading throughout the internet. And the latest was this poster, which should be internally circulated, but managed to be leaked to internet. Even though the status of the poster does not confirmed that it is the much said Waja Replacement, but we can all guess that it is the said model, unless Proton is going to launch another new Sedan.

Monday, July 26, 2010

Malam Nisfu Syaaban..Mari Beramal

No comments:
Malam nisfu Syaaban adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Nisf bermaksud separuh dimana ia berlaku pada tengah-tengah bulan syaaban. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu.

Oleh itu kita digalakkan untuk beramal serta beribadah pada malam nisf syaaban ini. Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.
Fadhilat Nisfu Syaaban

i.Membaca Surah Yasin sebanyak tiga kali[perlu rujukan] pada malamnya.
ii. Mengadakan Qiamullail.
iii.Berpuasa pada siang harinya.

Sunday, July 25, 2010

EPL start 14 Ogos - Clash of the RED- Arsenal vs Liverpool

2 comments:

hellooo guys..lama x update blog ni..huhu..pada visitors yang selalu singgah kat blog ni,,sori k..hehe..aku sibuk skit 3 4 hari ni..awek aku datang shah alam sabtu hari tu..hehe..suka sangat sampai xdak masa nak berblog2 ni..skang dah free bleh lah karang sesuatu..hari ni aku nak cita pasal benda common je.bagi lelaki sangat2 lah common..hehe..sapa lah xtahu pasal bola kan..hehe..semua tahu..

korang semua minat bola x? epl tengok x? tahu epl tu apa..perempuan mesti kurang skit bab2 ni..EPL ni stand for English Premier League. Tapi skang BPL (Barclays Premier League).Season baru yakni 2010-2011 officially start 14 ogos ni..game paling menarik confirm2 lah Arsenal vs Liverpool..korang sokong mana ek?? btw aku ni fan Arsenal..sapa yg x suka mintak maaf lah k. mesti fan liverpool or man u je yang x suka ni.,hehe..man u vs newcasle je.club yang baru naik ke EPL..tapi newcasle tu,, bkn calang2 club..hehe..tapi apa yang penting skang Arsenal vs Liverpool..hehe

benda yang paling penting kat macth Arsenal vs Liverpool ni mestilah sapa yang akan menang.betul x..tapi pada kaki2 bola mesti nak tahu pasal player2 yang akan main..contoh Arsenal.setakat skang ni diorang dah sign 2 player baru dah..sapa lagi, Marouane Chamakh ngan koscielny..hehe..antara top player masa kat french league season lepas..pada musuh2 arsenal,,jangan goyang k..hehehe..

apa-apa pun kita tunggu epl start. 3 minggu ja lagi ni..pada yang btul2 fan club masing2, mesti tgh xsabar sangat.skang macth friendly pun mesti korang layan je kan..hehe..sama lah macam aku..takat skang Arsenal menang ngan Barnet pastu ngan Grum..Nasri player Arsenal paling menyerlah..hehhe..suka aku..Jom ramai2 saksikan game EPL nanti..sapa plak akan champion.yang pastinya bukan man u,liverpool, cheasea..Abis tu sapa? Pkir2 lah sendiri k..

Wednesday, July 21, 2010

New Proton Waja 2010 ??? Guess it looks..

3 comments:


hai readers..ok ke x ok??..hari yg relax skit bagi aku hari ni..hehehe..so ada lah masa nak berblog2 ni..haha..tapi nak nak write blog ni susah jugak.maklum lah baru lagi..idea kadang2 terbatas sgt..tapi utk arini ada lah skit info aku nak share..tp mungkin info ni dah lama..tapi bagi yg masih x tahu lagi,,bleh lah check out this topic..Korang nanti dah besar mesti tingin nak pakai keta kan..keta jenis apa korang nak guna ye?? mesti keta import je pkir..haha..skang byk gak keta luar yg mampu kita ada.toyota, honda, nissan, kia and byk lagi lah.. kemasukan market2 keta import ni buat malaysia kurang skit.tp kurang2 pun penuh gak kat jalan tu..hahha

Kalau korang nak tahu Proton akan lauch model baru utk proton waja..sama mcm saga lama jadi saga baru tu..tapi kali proton waja replacement ni dgr kata nak compete ngan keta2 luar yg mendapat perhatian pengguna..hehe..skema ayat..proton waja replacement ni kuar akhir tahun ni..tapi xtau lah.rumours byk sgt..huhu..rupa dia aku sendiri pun xtau mana satu..Takat ni yang aku tahu,,proton corporate ngan mitsubishi.pengeluar keta terkemuka kat Jepun..xkan korang atahu kot..hahaha..bila pkir2 balik,,kalau proton corporate ngn mitsubishi,,mesti rupa waja replacement ni ada iras2 keta diorang..betul x..mungkin skit tapi ada gak kan..hehhehe..tapi aku nak tunjuk korang rupa mirip yang mungkin akan jadi keta kebanggaan kita.hehe..


nampak gagah elegan je..hhehehe..korang rasa rupa dia akan jadi mcmni x nnt..hhehehe..rupa mcmni mcm cnfirm ja kan..ada iras waja lama tapi kelainan tu byk gak lah..ni pendapat aku je..hehehe


aku xminat sgt rupa mcmni..huhuhu..


kalau rupa mcmni,,cnfirm2 lah aku akan ada 1 nnt..hahhaa..bkn aku ja..semua malaysian trutama2 laki mst bduyun2 p beli..hahaah..rupa mcmni mmg aku tabik spring punya..tapi xkan proton nak tiru sebijik kot..xlogik gak..rupa mcmni mungkin x..huhu

Monday, July 19, 2010

UiTM Di Hati KU - Lyric

No comments:
Sapa student UiTM kat sini..pernah korang nyanyi lagu anthem UiTM..hhehehe..mesti x lupakan..Untuk pelajar2 dan alumni UiTM, ni aku nk remind kan balik lagu UiTM du hati ku..Blog lepas2 aku dh post lagu Wawasan Setia Pelajar..Ni lagu kedua UiTM..hehhe..harap korang especially students UiTM x lupa dua2 lagu ni..hheheh..Hidup UiTM..!!!

UiTM Di HatiKU
wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku
Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya……demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hatimembela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM…usaha taqwa mulia.

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/11/lirik-lagu-uitm-di-hatiku.html#ixzz0uDLkRU2A

Sunday, July 18, 2010

Site visit - NU Sentral..KL - Under Construction..

No comments:
hey2..agak lama jugak lah aku xupdate blog aku ni..3 hari gak..huhu..last post pasal minyak naik..huhu..mesti boring ja kan tgk blog aku ni..xpa2..ni aku dh free..hehee..
arini dh nk msuk ari isnin dh pon..sekejap ja kan..sminggu dh Spain dinobatkan World cup champion.tapi arini aku bkn nak cita pasai world cup..dah lapok dah..huhu..
skang aku just nak share trip aku pergi site visit aritu..hehe..menarik jgak..rasa sndiri suasana kerja kat situ..jom tgk gambar..



Ni gambar group aku masa pergi sana..ni site kat KL..sblah KL Central je..hehehe.construction under MRCB Group.site ni tgh construc buat shopping complex..NU Complex nama dia..
Kalau nak tahu,,complex ni 3 kali ganda lebih besar dari Mid Valley Mega Mall!! Boleg imagine x besar mana?? hahha



Gambar masa ni kami baru masuk dlm site..baru dpt safety helmet..hehhe..kerek x aku..nampak cover lebih je..hehhe



Ni group buat report sekali..hehehe..diorang ni rajin buat keja..thanks guys..hehe


ni lah aku..td korang mst tcari2 aku..haha..x kemas mana pon aku ni..tapi time amik gambar ni,,panas gila..sepet je mata aku..huhu..



Pic terahir utk blog ni..ni lah rupa sebenar complex yg siap dibina..di jangka siap pada akhir tahun 2012..cantik dan tergergam indah je tgk..hehe..xsabar nak p lepak sana..hehehehe..
Anyway,,thank pada yg read blog ni..

Thursday, July 15, 2010

Esok? Macam2 akan berlaku..

No comments:


helllooo..sperti termaktub topic kt ats tu,,pasti ada yg tertanya2 kenapa ngan esok..bagi aku esok hari yg penuh ngn benda2 yg aku kena buat.. pagi p site kt klang. pastu balik dari site p klas lg. then sembahyang jumaat lah..ptg plak part time job..tp ni xpa..aku yg cari pasal nk keja..huhu..bagi yg lain mesti hari yg sibuk jgak..chill ok..hehe..

Tapi ada satu aku nak ckp..penting sangat buat rakyat MALAYSIA tercinta ni..korang dh dgr 1 brita gempar x??? kalu xtau lg mai aku cita..start esok harga minyak naikkk..aduh..perit2..kalu harga minyak naik mesti barang2 lain akan naik punya..bertambah susah lah hdup skang..minyak ron 95, ron 97 ngan diesel naik 5 sen..5 sen tu mmg nmpak skit..tp effect dia lama2 bleh jadi besar gak..huhu..tension2..lain2 barang yg aku tahu naik harga,,gula..harga gula naik agak mendadak lah..25 sen tu..huhu..for sure pakcik makcik yg bkak gerai tepi jalan tu naikkan harga mknan diorang..bkn diorang je,, smua peniaga lah..sory k pda peniaga2 sekalian..

korang semua agak2 harga benda2 ni semua akan kurang tak nnt..kalu stay takat ni xpa lagi..jgn naik lagi sudah..mintak2 nntakan turun jgak mcm dulu tu..hehe..kita kena pkit positif..

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts