Thursday, March 17, 2011

Lupa password facebook. .dapatkan kembali password yang hilang.

hai readers..sebelum ini FB ada menceritakan tentang tips bagaimana hendak mengelakkan facebook kita dari kena hack. so kali ini mengenai facebook juga, tapi untuk pengguna facebook yang terlupa password atau kata kunci facebook nya. ini adalah tips yang FB dapat dari sumber yang boleh dipercayai.


Untuk tips ini, FB ambil cara yang paling mudah untuk  mendapatkan password email terlebih dahulu sebagai contoh email yahoo.com

1. Pergi ke login email yahoo di alamat http://www.mail.yahoo.com
2. Klik pada I can’t access my account | Help
3. Selepas itu akan keluar :

What’s the problem you are experiencing?

 Pilih " I forgot my password". selepas itu readers dikehendaki mengisi di dua ruangan kotak. satu isi email yang digunakan untuk login facebook, dan satu lagi security code. ikut arahan selepas mengisi ruangan tersebut dan readers akan nampak button "reser your password". tekan button ini untuk reset. selepas itu readers akan terima satu email mengenai permintaan readers sendiri untuk rest password. isi password baru dan login.dah siap. selepas itu, ingat password baru anda!! selamat mencuba..


Anda Baca Fahmi Suka~~




10 comments:

cayrul said...

Kenapa kena msk yahoo sedangkan facebook yg kita tak ingat Password.

Nash said...

Apasal pula p yahoo. p ja terus kat facebook login. pas 2 klik forgot your password. isikan ruangan Identify Your Account. di situ ada bahagianx2 yang perlu diisi. Enter your email or phone number.
atau
Enter your Facebook username.
atau
Enter your name and a friend's name. pas 2 tekan search dan ikut arahan diberikan. kalau semua butirx2 id pun x tau. parah ni. hehehe. buat baru ja ataupun download perisian facebookpassworddescrpytor. tgk video youtube untuk rujukan. k selamat mencuba

manusiahilangiman said...

nape kua bnde len ? wat ag b`tmbh saket aty je

Anonymous said...

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
and now each time a comment is added I get four emails with the same comment.
Is there any way you can remove people from that service?
Thanks!

My weblog - 1.6 hack

Anonymous said...

Nice post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Extremely helpful information specially the last part :) I care for such information much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

my blog: free virtapay exchange

Anonymous said...

Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your
blog. Im really impressed by your site.
Thanks for sharing your thoughts about EarnTheFastest.
Regards

My homepage; earn while earn unemployed

Anonymous said...

An interesting discussion is definitely
worth comment. I think that you should write more about this subject
matter, it might not be a taboo subject but generally folks don't talk about such issues. To the next! Best wishes!!

My page; Get More Youtube Subscribers Tool

Anonymous said...

klu da cuba gak step yg ada....tp still x blh mcm mana?

Aizzad said...

boleh tlong dak?? fb aq org lain yg tukar pass, patu yahoo mail pon deactive,, cam na ni??

Yasinta Seri said...

ya sinta seri72@gmail.com

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts