Thursday, January 20, 2011

Sg Gabai Water Falls..Jom..

Hai readers..kembali lagi..kali ini FB mahu berkongsi pengalaman tentang FB dan rakan-rakan pergi ke Sg Gabai water falls. Menyeronokan dan tenang berada di sana dengan alam fauna yang masih original. Sedikit info mengenai Sg Gabai water falls ini, ia terletak di Perkampungan kecil Hulu Langat, Selangor. Ia boleh sampai melalui Cheras atau Ampang. Selepas itu akan sampai Kg Pangsun dan boleh nampak signboard Sg Gabai Water Falls.

Tempat reakreasi ini sangat popular di sini kerana mempunyai daya tarikannya sendiri seperti air terjun dan  pakej mendaki. Semakin tinggi kita daki, semakin natural suasana di tempat kita berrehat itu.Bagi FB sendiri, ia satu tempat yang tenang untuk kita m'release tension kita. Untuk sampai ke air terjun, kita perlulah memanjat tangga. Selepas itu nikmatilah air terjun sepuas-puasnya.

 Tangga untuk pengunjung memanjat ke Puncak Gabai Falls

 Mari meluncur..ada bran?? satu tarikan di Gabai Falls yang pasti enjoy!!

 Rombongan rakyat rmh no.6 jalan pegaga, U12, Desa Alam ke Sg Gabai. plus Ayam yang bakal dibakar.

 Selamat Datang ke Sg Gabai.
Saya..Jom masuk kepada sesiapa yang nak follow

Puas!! RM1 sahaja. readers sekalian bila lagi??  Mari share pengalaman korang..Mana lagi best, pengalaman FB ke anda. Sharing2..

21 comments:

nelly said...

wah .seronoknya . .

FahmiE said...

mesti lah..hehehe =)

fiq. said...

waa,, enjoy sakan yerk...

amiey lee said...

hee tempat daku kali pertama bertemu en hubby kekekeke

FahmiE said...

bajet rmantik lah tuu..hahaha

Si kOtAk HaTi said...

sg. gabai...mcm best..sy pnh g sg. congkak je...
huhu

ch!natsu said...

waa lamanyer xpegi.. pdhl umah dkt dah.. hoho~

FahmiE said...

biasa ar..mesti dh naik jemu =p

KUREKURE COMEL said...

duk selgr...tp xprnh pegi...org ckp bhye....jelesnye tgk...huhuhu

Miecyber said...

Tempat yang menarik....

Dana Belia 1Malaysia bernilai RM20 juta

FahmiE said...

mmg menarik..

bhaya ke..not bad lah..haha..

-[miracle]- said...

thumbs up to sungai gabai :D

Daria said...

gabai mmg best...tp nk naek dia, mak aii....but, smp atas tu mmg berbaloi....

~~su manje~~~ said...

lama su manje tak mandi ait terjun.em...kene plann nie nak gi bercuti

CahayaCintaIlahi said...

wah beshnye da lame tak g air terjun !! ;)

Hanim Mahali said...

pertama kali dengar pasal air terjun ni. tak pernah g air terjun duk kat Selangor ni. Kat Johor dulu selalu la g. huhuhu

MSS said...

try naik atas sikit bro...dalam sikit dari sugai gabai tu...bukit lepohh..

MSS said...

tapi kene hiking la dalam sejam gitu....

FahmiE said...

sg gabai pun dah penat..nak hiking lg tggi penat kottttt

Wak! said...

da pegi ari tu...tp ada stu tmpt tu,pondok, kotor sgt la...xde org jaga

erico anaci said...

alamakkk... cerita ericoanaci lagi best g Sabah, klu boleh nk g sana tiap2 hujung minggu... http://ericoanaci86.blogspot.com/2011/05/sabah-memang-terbaik.html

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts