Sunday, May 15, 2011

kerja kerja kerja..praktikal bermula

hai readers..emm agak lama FB tak update Fahmi BloG ni kan. hehe..sibuk lah..ni FB dah praktikal ni. hari-hari FB dah tak sama macam sebelum ni. sekarang hari FB macam seorang dah bekerja.huhu. bangun pagi keluar kerja pastu balik petang. FB praktikal ikut waktu pejabat. masuk pkul 8 30 sampai 5 30. tapi ada best sikit, isnin sampai jumaat sahaja. sabtu cuti..yeyyyyy..tapi tak boleh seronok sangat. banyak kerja nak kena siap masa di pejabat. memang rasa macam dah kerja betul lah..hehe

praktikal ni bukannya tak best. best sangat. FB dapat pengalaman baru. dapat belajar benda baru. kat uitm pun tak dapat ilmu yang dapat masa kerja. dunia kerja ni lagi luas. banyak lagi ilmu yang kerja belajar. tapi tak apa, FB ada 7 minggu lagi untuk kerja. mesti lepas ni banyak lagi yang FB akan dapat. hehehe..

2 bulan je FB praktikal. macam sekejap pun ada kan. cuti 4 bulan tapi praktikal 2 bulan je. FB ingat nak sambung lagi lah praktikal tu. bos FB pun ok. walaupun garang, dia banyak ajar. engineer dengan staff dekat situ pun ok gak. banyak yang FB dapat dari diorang. bukan nak puji, tapi memang FB puas hati lah praktikal dekat company consultant swasta ni. kalau kerajaan tu tak tau lah. tapi company kecil-kecil ni, memang akan dapat ilmu banyak sikit.hehehe.. FB baru seminggu dah dapat belajar benda baru. hehehe

minggu pertama FB, FB belajar pasal design retaining wall dengan design drainage system. ni bukan belajar saja ni tau. lepas belajar, FB kena design untuk projek ARA (nama projek company FB). FB dengan kawan se'praktikal kena design parit. apa yang FB design, akan JADI dengan tapak projek tu. gilaaa memang FB rasa bangga gila lah. pertama kali design untuk orang awam kottt..hahaha. staff dekat situ memang dah biasa. tapi FB yang pertama kali ni, memang rasa teruja sangat-sangat..hehehehe

esok isnin, FB kena kerja..mula minggu baru. rasa malas tu dah timbul sikit. tapi tak apa. relax-relax suda..hehe..ni FB ambil sikit masa untuk Fahmi BloG. dah rindu sangat dah ni. korang jangan boring k singgah dekat sini. InsyaAllah kalau FB ada masa, FB akan update blog kesayangan FB ni =)

3 comments:

cucu umie said...

memang best pon kalau dapat paktikal lagi2 tmpat yg kita peg paktikal tu best beserta dengan dan staff yang memang sekepala..btw, elok2 yeah praktikal disitu..semoga dpt menimba bnyk ilmu seblom bekerja kelak..

senyumSOYA said...

heheh..tgah praktikal gak.. kat makmal hospital... menakotkan~ ehheh

FahmiE said...

tq..harap2 dpt menempuh liku2 ni dgn jayanya..hahaah

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts