Tuesday, May 31, 2011

traffik konsisten setiap hari

hai readers..em hari ini FB tak ada cita apa sangat. macam selalu FB cakap, FB kan sibuk praktikal. nak update blog pun susah. tapi yang FB paling suka sekali ialah walaupun sekarang FB tak kerap update blog, tapi blog FB mencatat traffik yang agak konsisten setiap hari. konsisten tu bukan sikit. banyak lah jugak. banyak berapa tu biarlah rahsia. hehe..macamna ye Fahmi Blog boleh mendapat traffik yang konsisten. bukan nak berlagak. FB cuma nak berkongsi pengalaman FB berblogging ni. boleh naikkan semangat newbie blogger. nak naikkan semangat yang expert tu tak lah. FB pun baru lagi.hehehe..



macamna dapat traffik konsisten. sebenarnya FB mana ada cara-cara  atau tips sendiri nak kongsi. FB hanya ikut cara basic yang semua blogger buat sekarang. update entry tu memanglah. tapi tadi FB ada katakan walaupun tak kerap update blog, trafik maintain konsisten kan. senang je. entry kita tu mestilah bertajukkan KEYWORD yang panas-panas dan mampu menarik perhatian orang. senang kan. pengguna intenet yang search sesuatu untuk mencari maklumat, mesti taip perkataan penting je kan. ni lah namanya peluang kita. pilih keyword terbaik. betul tak FB cakap. benda basic je FB buat untuk dapatkan trafik konsisten. hehehe..

itu baru satukan. ada banyak lagi yang korang boleh cuba untuk naikkan blog korang. selain keyword, keaslian dan hak milik entry individu tu mestilah original. kalau asyik copy and paste je macamna nak popular. cita yang kita copy tu mesti dah berlambak kat blog lain. jadi sekarang, keaslian memang sangat penting bagi menentukan sejauh mana sesebuah entry itu boleh pergi. hehhe..pandai je kan FB ni..apa yang boleh FB cakap sekarang, berblogginglah dengan ikhlas. jangan ambil karya orang lain k.. cuba fikir idea dan buat cerita sendiri. kalau sempat FB akan baca entry korang..FB nak baca tau. sumbang satu trafik..hahahahhaha..selamat mencuba =)

Anda Baca Fahmi Suka~~

11 comments:

darxniq said...

nape x tunjuk bilangan UV..

sarah mohamad said...

betul. trafik blog saya naik turun ape tah. hiks

Rozuan Ismail said...

wan kurang gemar main keyword dan akibatnya bila blog bersawang,UV turun.tapi nak buat macam manakan. =)

Luq At Your Words™ said...

bile la nk dapat trafik konsisten ni..huhu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GK tak tentu..ada naik turun hahaha..

cik aisha said...

traffik drop je bla xblogwalking..:(

FahmiE said...

buat benda basic je..

solomolo said...

tinggi jugak tue...

FahmiE said...

bleh lah cukup2 mkn..nak bg BE xlari..hahaha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tak BW tak update mmg tafik drop gila-gila..huhu..lantak p lah..

AMMAR YASIR said...

Tahniah!!!!

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts