Friday, April 22, 2011

study sikit tapi dapat jawap exam

hai readers.. camna hari ini. ok? bagi penuntut ipta macam FB ni, mesti sekarang korang semua tengah menggelabah memkikirkan pasal study dan exam korang kan. hehe.. biasa lah tu.. FB boleh lagi meng'update blog. bukan nak update study untuk exam. haha..

kembali ke topik asal, macamna ye kita nak score untuk exam. dari pemerhatian FB, ada orang yang study sikit tapi dapat jawap exam. yang bestnye, dapat score pulak tu. ada pula yang study bagai nak rak, setiap masa pegang buku, tapi tak dapat jawap. ada jugak tau cuma bukan semua lah. yang study sungguh-sungguh tu, korang patut sangat lah score. kalau tak score tu, bukan study namanya. tu berkhayal.

"study smart not study hard" benda ni selalu kita dengar kan. kat sekolah paling banyak sekali. betul tak ek? haha. apa beza study smart dan study hard ye. dari pandangan FB, study smart ni adalah study yang mempunyai jadual dan teratur cara study tu. semua berjalan dengan lancar. si pelajar ni mesti tiap-tiap tahun score punyalah. tak perlu berjam-jam study. study ikut jadual je. ada target dan matlamat gitu.
kalau study hard pulak, macam FB kata tadilah, study kuat bagai nak rak, tapi hasilnya kurang. study smart ni, hasil berbaloi-baloi. hehe..

so, fikir-fikirlah korang tergolong yang mana. bukan masalah kita tak pandai ke apa. tapi mungkin cara kita praktik study tu. orang rajin dan pandai urus diri, yang tu lah terbaik. pandangan FB lah. pandangan orang lain tak tahu lah pula.hehe..maaf ye sapa yan terasa. sekarang apa yang perlu kita buat adalah studyyyyyyyyy.. exam dah semakin hampir ni..jommmmmm!!

*selamat study dan mentelaah buku ye

Anda Baca Fahmi Suka~~

8 comments:

atiey azha said...

yup ! macam ada sorang member atiey dulu . cikgu bagi homework tak siap ! cikgu mengajar , main lipat2 kertas buat kapal terbang . cikgu marah wat dek je . last2 , exam akhir . ambik kaw ! masuk matrik wooo ~

Miz Novexx said...

teringat membe zaman skolah menengah dulu, keje asyik baca novel jer tapi bila exam slalu Dekan!! :)

muhamad hanif said...

bengang gila kalau mmbe yang stdy sket tp dpt skor..tp dah rezeki dia kan.stdy last minute yg sllu mcm tu..ahaha;)

FahmiE said...

hahahhaha..memang slalu org xstudy dpt skor pun..

NabiLLa NaSir said...

kalau teknik study btul, mmg xpayah la nak study bgai nak rak ^^

geram said...

haha..kna kuat blajar lg tu..haha

Anonymous said...

slalu org yg study skit tp leh score sbb die paham ape yg die study dan die jwb soalan..setgh tu jwb punye le panjang lebar smpai berkajang2 kertas tp langsung x jwb soaln..kire syok sndr time tulis tu..so gd luck fahmi !!

FahmiE said...

tq..hrp2 leh jwp nnt..heheheh =)

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts