Saturday, April 9, 2011

Cabaran Dunia Blog

hai readers. sihat? macamna hari korang? sekejap je kan dah ahad. ahad lepas rasa macam baru sangat FB tulis entry. dah cukup seminggu. tapi dalam tak ada idea sempat jugak FB tulis entry. apa yang datang dalam kepala, terus tulis..idea-idea..jelmalah engkau.t api kalau idea ada, hati malas pun tak guna juga.

Emm dulu sasaran FB hari-hari nak update entry. tapi sekarang semakin hari semakin baloq(malas) pula.huhu.. Malas ditambah idea kian kering membuat cabaran FB semakin menbahang dalam dunia yang teramat luas ini. Came on FB, kena kuatkan semangat kalau nak jadi blogger. ramai dan besar sangat dunia blog ni kan. kalau FB tak ada, tak jejas apa pun. adus pedihnya ayat. huhu..

tapi memang betul pun. kalau FB tak ada pun, bukan jadi apa. sapalah FB ni kan. tapi itulah dunia blogger. luas dan penuh cabaran.. untuk jadi blogger. macam-macam yang kita kena rajin. FB telah meng'highlight'kan beberapa perkara yang perlu kita follow kalau nak tempuh dunia blog ni.
  • kena rajin update entry, 
  • ada idea, 
  • rajin membaca blog orang,
  • rajin komen
  • rajin bertegur sapa untuk cari kawan setia.
rasanya kalau kita ada ni, insyaAllah dah tak ada masalah bagi kita dalam dunia blog ni. FB bikan nak cakap pandai ke apa, tapi betullahkan, perkara diatas memang sangat penting bagi seorang blogger.hehehe. akhir kata, jom readers, kita gegarkan dunia blog ni........

Anda Baca Fahmi Suka~~

2 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.ohayou^^.
Jalan2 sini.
Jemput2 singgah blog saya ye : http://frommetoyou85.blogspot.com/
btw, nice blog :)
Thanks~

Prince Reality Arry said...

Hrm,,mmg trllu bnyk bnde nk fikir bab kyte kne mesti ade ide2 sllu klau nk updte kn blog,,hehe,,smue tu perlu bab klau tk de udpdte bru,,nmpk mcm tak brfungsi jer kan blog,,hehe nice to know awak,,sye dh follow wakk,hrp wak follow sye k,,hehe

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts