Monday, April 25, 2011

Keperluan internet untuk blogger

sumber Google Image
 
Hai readers..ok? rindu FB? Haha. Semalam terlepas update blog. Sibuk sikit. Huhu. tapi tak  apa, hari ini FB ada masa untuk Fahmi Blog ni. Kalau kita nak berblogging mestilah guna internret kan. Internet lah benda paling penting sekali untuk blogger..intenet ni dah jadi keperluan kepada sesiapa sahaja pada zaman kita ni..emmm..kalau tak ada, memang keja tak jalan. Untuk blogger, bukan setakat blog tak ber’update, pendapatan pun tak update tau.haha..gila mata duitan FB ni. Jangan fikir pasal duit je, ye..hehe..blooging kena ikhlas..=)

Kalau tak ada intenet, camna ye. Bagi blogger tegar, senang duduk ke? Kalau intenet kena potong sehari atau tak ada sehari ke, rasa camna ek? Rasa rugi ke atau relax sikit sebab tak payah berblogging. Haha. Macam FB ni, kalau line tak ada, rasa agak rugi lah. Kena pula time BE tengah banyak ni. Haha. Fikir tu je kan FB ni.hahha..tapi betul lah, kalau tak ada intenet, Fahmi Blog ni tak jalan lah. Biasalah blog tak terkenal mana pun. Bukan boleh dapat trafik yang konsisten macam blog Ben Asshaari tu..trafik kena maintain sendiri. Huhu..tapi bagi FB, kalau setakat nk online kena pergi cyber café atau zon wireless, lupakan je lah hajat nak jadi blogger. Daripada pergi cc, baik sewa intenet bulan-bulan..berblogging ni kena serius dan selalu ber’update. Ingat tu..hehehehe

Em intenet ni ada jugak jenis-jenis dia. Contoh ada yang ada had pengguna dia dan ada yang tiada had. Macam yang ada had penggunaan, sebulan leh 5gb je.. Rasanya 5 gb ni tak cukup kot untuk blogger tegar. Tak sampai tengah bulan dah naik notis kena tambah pengguna usage volume tu. Seelok-elok nya blogger kena guna perkhidmatan intenet yang tiada had. Contohnya Stremyxs. Memang tiada had. Kalau students untung lah. Pakej dia murah-murah je. Apa ni FB, macam promote je. Hahaha..em tapi korang faham-faham je lah kan. Kalau dah hari-hari buka blog, memang akan guna volume yang banyak.huhu =( jadi, jangan lah tegarkan diri kalau rasa tak mampu nak sewa intenet yang tinggi sewanya..hehee

Jadi, sesiapa yang rasa diri dia blogger, betul take k FB cakap. Hehe..dan betul ke tak kalau tak ada intenet, blogger tak senang duduk. Hahaha..ok sekarang sapa nak jadi blogger pastikan korang ada melanggan atau menyewa perkhidmatan intenet sendiri..ahhaaha.

Anda Baca Fahmi Suka~~

11 comments:

Rozuan Ismail said...

mestilah penting,blog tu pon dah dlm internet.x de internet,x delah blog

Syuxer said...

hahaha..kelakarla ko ni..memang betul tanpa internet,blogger jadi gila..sampai ada naik keta jauh2 cari kedai cc,terus memblog kat situ..cam ketagihan merokokla..heheh aku punye ada limit 3gb je..x boleh la nak download2 citer tv series huhu..

FahmiE said...

kelakar ke..hahahha..boleh jadi x keruan kalau sehari x online..hehehe

atieshariffuddin said...

hee~ smntara kt kolej pakai wlan.. then balik rumah pakai streamyx.. :) all my days are with internet...

meaw said...

serius kalau tade internet memang tak senang duk,meaw semalam p mekdi,mekdi punya plug macam toek....balik,p mamak lak...pon tak boleh....last-last,p CC...gilakan,HAHA .....

internet ni keperluan kottttt,HAHA

FahmiE said...

agak gila lah..hahahaha..sanggup buat apa ja.

Far8 budak baik said...

kalau dah agak agak lembab line tenet kita..hack tenet kawan..
hahahaha
kejam sikit hihi

FahmiE said...

nak hack camna? hahah

♥ eyka elisha ♥ said...

tenet mmg pnting wt blogger tegar cm sy.sbulan tpkse idop xsng duduk sbb tenet xde.blog pon cmpe berhabuk2.huk3 T.T

cik zaza said...

betul. memang tak senang duduk kalau takde internet.huhu

Anonymous said...

Workstation Ford membawa kantor Anda untuk kendaraan Anda , sehingga lebih mudah untuk melakukan bisnis di Houston daripada sebelumnya . Tanyakan Anda Houston dealer Ford mengenai pilihan yang tersedia .rn   rnDengan komputer di -dash dalam pickup Ford atau van , Anda berkendara di sekitar Texas tanpa harus kembali jalur untuk kantor Anda di Houston untuk mengisi formulir atau mengirimkan perintah kerja . Cukup logon ke komputer Anda dari Ford dan memeriksa e - mail , mengisi spreadsheet dan informasi log . Anda Ford Dealer Houston dapat mendiskusikan lebih jauh dengan Anda manfaat dari workstation Ford .

[url=http://motoreviewnow.info/sandberg-volvo/]Sandberg Volvo[/url]

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts