Tuesday, April 19, 2011

Bukit Cerakah Jom..jadi orang kampung asli..

hai reader..sihat? ok? bersemangat? haha.. cuti ni buat apa ye. kalau tak ada buat apa jom ikut FB pergi Bukit Cerakah. macam-macam benda boleh buat dekat Bukit Cerakah ni. apa ye yang boleh kita buat? di sini kita boleh memancing, berbasikal, berkayak dan banyak lagi. dann ada rumah ais ala-ala di eropah gitu. .Bukit Cerakah ni nama rasmi dia Bukit Cahaya Seri Alam atau rasmi lagi Taman pertanian Malaysia..memang tempat ni dah di istiharkan sebagai tempat peliharaan dan pertanian.bagi sesiapa yang berniat jahat, lupakan je lah..hehehe. apa lagi reader sekalian, jom lah kita pergi ramai-ramai tengok kehijauan bukit cerakah n..jadi orang asli jap..

Emm nak masuk bukit cerakah ni perlu bayaran juga. tapi murah sangat-sangat. RM3 sekali masuk. kalau nak memancing kena tambah RM2 ringgit dan pancing lah puas-puas. berbaloi kan. kena pula dapat ikan. memang berbaloi-baloi.(macam iklan celcom) hahaha. kalau nak berbasikal pula, sewa basikal 1jam 5ringgit pastu bolehlah round satu bukit cerakah ni. nak masuk rumah ais pula, RM20 sekali masuk. puas hati kot.haha..masuk dalam ni tangkaplah gambar puas-puas. tak ada batasan dan takkan kena marah.hahahaha..

emm ok sekarang Fb nak kongsi pengalaman FB pula. hari tu FB pergi dengan housemate FB. memang best dan fun. bergambar apa semua. yang paling best memancing lah. tapi tak dapat ikan pun.hahha. walaupun tak dapat, kepuasan memancing tu tetap ada. memang akan rasa nak memancing lagi bila dah balik rumah. tak percaya try tengok.. ni FB nak kongsi sedikit gambar yang sempat FB shoot masa kat Bukit cerakah.hehehe..tengok jangan tak tengok..

bukit cerakah, we coming!! housemate serta kawan-kawan baru sampai ni.muka riang je tanpa penat.hahaha..
salah satu laluan di Bukit Cerakah ni. cantik tapi serammmmmm..hahahah


Pondok rehat. penat berjalan atau berbasikal, boleh lah rehat di sini. depat pondok ni ada tasik. best dan nyaman!!!

Kami dah sampai kat tasik dalam bukit cerah ni. nak memulakan aktiviti memancing.heheheh..jom semua!!
Fb tengah set up joran. muahahhahahaha..pandai ke ni..
tasik memancaing. nampak tak ikan besar tu. ada betu kot..hahhahahah..
 ha camna. best tak pengalaman FB ni. korang semua terasa nak pergi tak. jom lah. Pergi dengan FB nak.hehe..FB tak tipu memang best pergi tempat ni. dapat udara nyaman dan tenang je. hilang habis stress tau tak. hujung-hujung minggu sesuai sangat lah kita pergi tempat-tempat macamni hilangkan tekanan. JOMMMMMMMMMMMMMM


Anda Baca Fahmi Suka~~

6 comments:

Fitri Karim said...

mahallah harga sewa basikal tu FB

iamzulfadli said...

Perggggh best gak nihhh

Interframe : Jom join SAYS.MY berbaloi baloi dari churpchurp. Hanya login dengan facebook

FahmiE said...

klu mat saleh, 100rggt dia sggup bayaq nek basikal tu..hahahaha

Miecyber said...

Best untuk merehatkan minda...

Top 10 negara sihat

Aqeela LaEn :3 said...

wahh ! pergi memancing ! :D
dapat berapa ekor ikan ?

FahmiE said...

jom pergi sama2..

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts