Wednesday, April 20, 2011

Satria Neo atau Gen2/Persona..Pilihan Anda?

hai readers..camna hari ini. ok ke? ada masalah? em FB hari ni nak bercerita pasal kereta pula. semua orang inginkan sebuah keretakan. tipulah kalau tak ada orang yang tak mahu memiliki kereta.bagi FB, dari kecil lagi FB dah memasang impian nak ada kereta. hari ini sebabnya FB memang tengah mencari sebiji ni.hehehe..korang pun mesti ada impian masing-masingkan. jom lah share kat sini..FB memang nak tanya pendapat korang dan expert2 di luar sana...

ok sekarang  kitas terus ke tajuk entry ye..hehe..melalut pula..kereta yang menjadi tajuk entry hari ini FB specifik kan kepada model proton iaitu Satria neo atau Gen2 or Persona (bagi FB sama je model gen2 dan persona) so, mana satu ye..FB nak tanya ni, kalau korang diberi pilihan, model kerete mana yang korang akan pilih antara dua ni.

kenapa ye FB hanya state dua model ni je. ni kerana harga dipasaran bagi dua model memang tidak terlalu mahal dan FB agak mampu memiliki salah satu. tu pun secondhand je. huhu..selain itu dua model ni memang sesuai bagi orang muda macam FB dan readers semua. ia akan nampak lebih gagah dan elegan kalau kita pandai ubag suai model ni. tapi FB agak runsing memikirkan mana satu yang paling terbaik untuk dijadikan pilihan FB.huhu. ada cadangan tak??

dari performance lebih kurang sama kerana tahun keluaran model ni bermula pada tahun 2004 bagi Gen2 dan 2005 bagi Satria neo. enjin kedua-dunya memakai enjin Campro buatan proton. cuma yang FB sedikit kurang tahu adalah perbezaan dari segi keselesaan dan kestabilan dua model ni..kelajuan standard lah kan. tak kan kita nak pecut top speed pula. mesti kita nak jaga kereta jugak kan. selain performane enjin dan dalaman, dua model ni akan nampak stylish dan elegan kalau pemilik pandai mengubah suai kereta. ia amat sesuai kepada golongan muda yang minat dari segi modifikasi ini. macam FB memang FB minat lah kereta-kereta macamni. jiwa muda dan kental. hahahha..so readers, macamna sekarang? minat mana lagi ye??

Satria Neo.


GEN2.

Anda Baca Fahmi Suka~~ 

18 comments:

Cik Azizah said...

bagi jijah untuk family dan masa akan dtg

better is persona elegance :)

Persona elegance

Freaky said...

aku suke gen 2 lagi... :)

sarah mohamad said...

persona. kereta utk jangka masa panjang kan. kalau neo memang nampak power tapi 2 pintu je. kita bukan nak guna keta tuu masa bujang je, kalau elok sampai ada anak2 nanti senang.

FahmiE said...

tq2..byk persona ni..tp hati kata neo..cmna ni..huhu

ku izzati said...

ske neo!!!hehehe...
kalo plan for future beter Gen 2..nmpak muda skit dr pesona..hihi

Fadzli Amir said...

Salam kenal...kalau aku bujang, aku memang pilih satria neo, sebab enjin dia kalu tak silap ada suntikan dari lotus. Tapi kalu ada mak dan bapa dan adik beradik nak tumpang, baik gen2 atau persona....

FahmiE said...

tulah pasai..hati kata neo..tp mak adik2 ada ramai..hhuuhu

mahirahnazlim said...

nak Ferrari boleh tak ? *sambil kelip2 mata HAHA :)

if rasa yg nak naik tu ramai GEN2/Persona . if sendiri Neo kot . lawa gakk .

Fitri Karim said...

nak beli persona, boleh bawak anak bini ramai. hahaha

FahmiE said...

persaingan sihat antara neo dan persona..hahaha

Dalila Diela said...

Pesona/gen2 la...nampak elegance jer sape2 yg memilikinye..actelly, one of my favourite car is Pesona..

azroul said...

wa baru angkat neo...so far okla...memang berbaloi n puas haha...masalah 2 pintu bukan masalah bg aku..nasib ar sape yg duk blakang hehe :P

baca dan senyum said...

neo lagi smart (pandangan peribadi)

kelly said...

gen2 la smart..engin cps...untuk masa muda n tua..klu neo untuk masa muda je..persona org tua bleh r..huhu

Luqman Hakim Zulkefli said...

Gen2 kurg best laa org ckp x bape sedap. . .Better persona elegance . .

Luqman Hakim Zulkefli said...

Gen2 kurg best laa org ckp x bape sedap. . .Better persona elegance . .

Anonymous said...

Ske Neo, ada Neo, family car - suami lah beli :P

minatneo said...

vote for satria neo...suka sgt lawo giler...hehe

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts