Thursday, March 17, 2011

daftar IPTA untuk lepasan SPM - UiTM

hai readers..sihat ke..em readers ada tak adik atau saudara lepasan SPM. FB ada adik sorang ni. hehe..adik FB mesti tengah berdebar-debar tunggu result SPM, Fb sendiri pun agak berdebar ni.hehehe.. em FB rasa agak lewat jugaklah result SPM diumumkan. ni pun dah pertengahan bulan mac. selalunya awal mac dah boleh tahu. tak palah. sabar sajalah k adik-adik sekalian.

So lepas dapat tahu result, IPTA mana menjadi target adik-adik. dah buat pilihan belum.hehe..bagi FB, FB sarankan pilihlah UiTM sebagai pilihan untuk sambung belajar. sememangnya UiTM ada universiti yang terbaik dan sedang pesat membangun. malah graduan UiTM hangat dipasaran masa kini. terbukti!! sekarang UiTM di seluruh cawangan telah merangka infrastruktur baru dan moden bagi memantapkan lagi status UiTM sebagai IPTA terbaik di Malaysia. setakat sekarang UiTM mempunyai cawangan lebih dari 13 dan 2 lagi sedang di bina.
UiTM adalah universiti untuk kaum melayu bumiputra. ini kerana UiTM ingin memajukan kaum melayu yang sekarang semakin ditinggalkan oleh kaum lain. UiTM sedang menolong bangsa kita sendiri iaitu melau. kita bila lagi nak tolong melayu bumiputra. FB sendiri pelajar UiTM. baru semalam FB mendengar wacana dan pesan ayah UiTM iaitu Yang Berbahagia Datok Prof. Ir. Dr Sahol Hamid. kata-kata beliau "Cintaku  Nyawaku Darahku adalah UiTM":). FB cukup tersentuh dan tertarik. rasa macam tak nak berhenti belajar dan rasa macam nak sambung master di UiTM. Semangat UiTM di dalam hati FB berkobar-kobar sekarang.hehe

*Pilihlah UiTM untuk masa depan!!


                           Permandangan Fakulti Kejuruteraan Dari Tasik Shah Alam Sek 7

Anda Baca Fahmi Suka~~

1 comment:

cayrul.com said...

fuh!!! cantik gambar fakulti kejuruteraan kat atas tue... teringkat kat uitm dulu2.... aku adalah antara org terawal yang belajar dalam fakulti kejuruteraan kat atas tue and aku jgk la batch terakhir ITM... huhuhuhuhu

Proud to be UiTM..

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts