Friday, March 18, 2011

Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta


Hai readers..macamna hari ini. tak keluar jalan-jalan ke. ke takda idea nak keluar. ni lah ideanya, hot air baloon fiesta. kepada sapa-sapa yang boring tu, bolehlah pergi ke putrajaya untuk saksikan pameran balloon atau belon gergasi. bermacam-macam jenis rupa belon ada. semua cantik-cantik..hehehe.. FB pun ada plan nak pergi. mungkin hujung minggu ni.hehe

Untuk tahun ini, tema bagi hot air balloon fiesta ialah "1World 1Malaysia 1Fiesta". fiesta ini berlangsung bermula pada 17 march sehingga 20 march 2011. Jom lah beramai-ramai memeriahkan fiesta ini di Monumen alaf baru di Precint 2 Putrajaya. sesiapa yang datang berpeluang menaiki hot balloon. cas yang dikenakan ialah RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak. masa menaiki hot balloon ialah dari pukul 8 pagi hingga 11 pagi dan 6 petang hingga 9 malam.


fiesta ini dilancar dan dirasmikan oleh Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal, dan Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011 yang ke-3 ini akan disertai 27 top balloonists dari 14 negara. mereka adalah dari negara seperti United States, Japan, Belgium, Switzerland, New Zealand, Netherlands, France, Germany, United Kingdom, Dubai, India, Thailand, Vietnam and negara kita sendiri iaitu Malaysia. antara balloon yang mempunyai design tersendiri dan mampu menarik perhatian ramai ialah balloon seperti Darth Vader, Doraemon, Woodrow C. Greenleaf Upside and Maurisk. balloon ini akan terbang belegar di ruang udara putrajaya dalam radius 5 km. fiesta 4 hari ini dijangka mampu menarik pengunjung lebih dari 250,000 orang. termasuklah FB.hehehhe


untuk lebih maklumat lanjut, sila layari Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta 2011"

*Jom pergi dengan FB.. sapa nak ikut..photoshoot sekali...hehehehhe


Anda Baca Fahmi Suka~~

16 comments:

rebecca melessa said...

beshnyerr~~!! last year xsmpt pegi.dis year pon x dpt pegi!uwaaaa~~ :((

FahmiE said...

ala kenape...jomlah g skali =)

sarah mohamad said...

bestnyaaa ! boleh tak shoot dengan saya yang hudoh ini ? hihi

nak pergi jugak esoook .

kecIk said...

nak join berpesta... :D syok tu...

ruby bieha said...

bestnya...

FahmiE said...

jom2 p sama2...hehehehehe

FahmiE said...

jom2 p sama2...hehehehehe

Anonymous said...

http://site.ru - [url=http://site.ru]site1[/url] site
site2

Anonymous said...

Then together came the ATM machine, which in turn allowed individuals to make dollars transactions without actually joining the bank! Therefore even if you do not really possess a task we do not need to have any of your property to be set as security for the finance lent for you? People today generally choose unsecured personal cash loan can be authorized for a loan ranging from 750, perhaps 1,1,000! same day loans They will go shopping the lenders in your case and get you the greatest rate doable.

Anonymous said...

This makes it an ideal for crisis personal loans. Before you head for any option, you should find various lenders your local dealership offers its own credit card regarding service - many carry out. So many people are advised post the handcrafted card your fast payday loan borrowers without collateral. instant payday loans uk If your debt to revenue ratio is just too big high or when you have a lengthy collateral is affecting the interest charge to be billed on the financial loan?

Anonymous said...

Hey Therе. I found уouг site with a odd search term,
hoω lucky. That iѕ a very well ωritten
article. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thank you for the post. I will certainly come back.

Here is my weblog; loans broker

Anonymous said...

Normally I don't learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice article.

Review my web blog fast cash today

Anonymous said...

I peгsonally ԁidn't spend much time doing this, but it's clearly woгth doіng.



Here is my homepage: fast and instant loans

Anonymous said...

Not sure whеtheг to get а bοok оn thіs mysеlf,
or just гead a few articles. Cаn theгe bе that much tο it?


Ϻy blog; fast cash loan today

Anonymous said...

I ωish this worked οn android... hoωever if it diԁ I
woulԁ probably just create stuff like this all day anԁ gеt nothing done.
..

Feel free to visіt my web blog; fast loans online

Anonymous said...

Τhis hаs causeԁ me to wonder іf thеre's a couple of areas I could do things more efficiently.

my homepage ... fast easy loans

My ShoutMix

There was an error in this gadget

Popular Posts